Події

02.12.2009|19:49|Буквоїд

Автор «Темних початків» видасть благодійну книгу

Філіп Пулман, автор трилогії «Темні початки», випустить книгу тиражем в 295 екземплярів. Гроші, виручені з її продажу, підуть на благодійність - у фонд з боротьби зі СНІДом в Африці.

Книга, що отримала назву A Outrance - старе французька назва для смертельного поєдинку - є витяг з роману «Північне сяйво», що входить в «Темні початки». У ній розповідається про битву між двома броньованими ведмедями, Йореком Бірнісоном і Йофуром Ракнісоном.

15 примірників книги будуть видані в унікальному оформленні. Очікується, що за кожен з них покупці можуть запропонувати кілька тисяч фунтів. Решта тиражу вийде в двох версіях - більш дешевої (150 фунтів) і більш дорогої (500 фунтів). Організатором благодійної акції стала організація Oak Tree Fine Press, яка вже видавала подібним чином витяги із книг Джона Ле Карре і Джона Кутзее.

У 2007 році авторка книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг написала від руки сім екземплярів «Казок Бідла»; шість з них були роздаровані письменницею, а сьомий виставлений на аукціон. Книгу продали за 1,95 мільйона фунтів, гроші пішли на благодійність.

Інформація: lenta.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери