Головна\Події\Фестивалі

Події

09.08.2021|18:35|Буквоїд

Ше.Fest мандрує країною: Первомайськ

10 серпня в Первомайську відбудеться захід у рамках проєкту "Ше.Fest мандрує країною", на якому запланований вечірній концерт за участю Шпилястх кобзарів, Братів Капранових, а також театральна прем’єра в Міському будинку культури та гутірка біля погруддя Кобзаря.

Протягом дня заплановані події у трьох локаціях міста, усі охочі зможуть познайомитися з мистецтвом постійних і нових учасників фестивалю. 

Зазначимо, що усі заходи відбуватимуться з вільним входом. Долучитися до події можуть усі охочі без попередньої реєстрації.

Зранку запрошуємо всіх на гутірку "На каву до Шевченка“, яка відбудеться о 10:00 біля погруддя Шевченка на головній вулиці міста (вул. Шевченка). Для глядачів виступлять поет і музикант Віталій Кобзар і поет Сашко Обрій. Також Віталій Кобзар і декламаторка Єлизавета Красніченко подарують присутнім спільну літературно-музичну композицію "Доля" на слова Тараса Шевченка.

Головна музична сцена розташується на літній сцені парку “Дружби народів”.

Даватимуть концерт гурт Шпилясті кобзарі з програмою "Best of the best", а також письменники і блогери Брати Капранови з програмою "Паперові солдати".

Початок концерту о 19:00.

Тема цьогорічного Ше.Fest’у – любов. Орієнтуючись на неї, режисерка і драматургиня Ольга Анненко написала п´єсу "Шевченко. Остання любов" про історію стосунків Тараса Шевченка і Марко Вовчок. Вистава, що народжувалась під час мандрів, буде показана на Ше.Fest’i в с. Моринці. У Броварях та Ірпені відбувались перші читки п’єси, написаної ексклюзивно для глядачів фестивалю. В Первомайську ж відбудеться прем’єра в Міському будинку культури ім. Єфросинії Зарницької (вулиця Грушевського, 1). Актори: Остап Дзядек (роль Тараса Шевченка) та Меланія Волотовська (роль Марко Вовчок). Початок вистави о 17:00.

Проєкт "Ше.Fest мандрує країною" відбувається напередодні всеукраїнського фестивалю Ше.Fest, який стартує на Батьківщині Тараса Шевченка, у Моринцях, 21-22 серпня. Мандрівний фестиваль вже завітав до Ірпеня та Броварів, на черзі південь країни - Одеса, а 10 серпня Ше.Fest завітає до Первомайська.

Вхід на фестиваль у Моринцях для всіх вільний та безкоштовний, фестиваль – безалкогольний.

Запрошуємо всіх відвідати події, які очікують вас в Первомайську, а в кінці серпня – гайда на Черкащину, де на вас чекатиме дводенний фестиваль з багатьма унікальними локаціями. 

Подія відбуваються за підтримки Українського культурного фонду. Організатори – ВГО "Молодий Народний Рух", Управління культури Первомайської міської ради Миколаївської області за підтримки Первомайського міського Голови Олега Демченка. Партнер проєкту – Благодійний фонд "МХП-Громаді".

 

Програма:

10:00 - гутірка "На каву до Шевченка“ біля погруддя Шевченка на головній вулиці міста (вул. Шевченка).

17:00-18:30 - прем’єра вистави "Шевченко. Остання любов" (реж. Ольга Анненко) в Міському будинку культури ім. Єфросинії Зарницької (вулиця Грушевського, 1). 

19:00-21:00 концерт Шпилястих кобзарів та Братів Капранових.

 

Вхід вільний!



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери