Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

24.06.2021|09:45|Буквоїд

На «Книжковому арсеналі» оголосили найкрасивішу книжку року

У Києві Х Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» у співпраці з Goethe-Institut в Україні та за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку й фонду Buchkunst назвав переможця всеукраїнського конкурсу «Найкращий книжковий дизайн-2021».

Як повідомив відділ комунікацій Мистецького арсеналу, цьогоріч найкрасивіші книжки обирали вшосте, церемонія нагородження відбулася на відкритті фестивалю у Києві і транслювалась онлайн, передає Укрінформ.

«Гран-прі конкурсу отримала творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів) за книжку «Куди і звідки» від Видавництва Старого Лева. Це ж видання перемогло у номінації «Дитяча книга». За правилами конкурсу, книжки-переможці матимуть змогу представляти Україну у світовому конкурсі книжкового дизайну Фонду «Buchkunst» та увійдуть до колекції «Найкрасивіші книги світу», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у номінаці «Книга для читання» перемогу отримало видання «Як будувати на віки. Архітектура поза часом». Автор Крістофер Александер. Видавництво «Основи». Артдиректорка: Ганна Копилова. Дизайн і верстка: Дмитро Денищик, Катерина Смолярова.

У номінації «Візуальна книга» перемогу отримало видання «НАРБУТ. Студії. Спогади. Листи. [Реконструкція знищеного 1933-го року “Нарбутівського Збірника”]». Видавництво: «Родовід». Дизайн: Numo Team (Саша Биченко, Олексій Сальников, Аліна Бєлова, Олег Шедловський).

Журі не визначило переможця в традиційних номінаціях «Експеримент» та «Утилітарна книга», натомість присудило дві спецвідзнаки: «За фотокнигу» - книжці «Лілії», автор Олександр Чекменьов, видавництво MOKSOP, дизайн Калін Крузе / ФЛУУТ Графік-Дизайн. «За культурологічне дослідження» - книжці «Польоти уві сні та наяву». Видано «Національним центром Олександра Довженка» (Довженко-Центр). Концепція видання, дизайн обкладинки, архітектоніка книжки, шрифтовий дизайн: Альона Соломадіна. Підбір ілюстрацій: Олена Гончарук, Марина Скирда. Верстка: Катерина Большакова.

Повідомляється, що всього на конкурс «Найкращий книжковий дизайн-2021» було подано 227 книжок. До складу журі цьогоріч увійшли: Ян Венцель (Лейпциг, Німеччина), Йонас Фьоґелі (Цюріх, Швейцарія), Оксана Баршинова, Варвара Перекрест, Кирило Ткачов, Ніна Кудінова, Гліб Капоріков (Україна).

Партнером конкурсу виступила компанія Visa, яка підготувала подарунок для володаря гран-прі - MacBook Air, а також цінні призи переможцям категорій і спецвідзнак. Цінні подарунки фіналістам конкурсу подарували Міжнародний фотобанк Depositphotos та Resident_books, офіційний представник видавництва.

Для володаря гран-прі Goethe-Institut в Україні дарує покриття транспортних витрат для відвідування Франкфуртського книжкового ярмарку - для людини, яка зробила найбільший внесок у художнє втілення книжки-переможця, а також 6-денний вхідний квиток на Франкфуртський книжковий ярмарок для видавця чи дизайнера.

Інформація: Укрінформ



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери