Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

13.03.2012|07:55|Буквоїд

MERIDIAN CZERNOWITZ. Один фестиваль – три міста: Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці

Учора, 11 березня, в Берліні завершилась кількаденна Міжнародна туристична виставка, на якій було представлено більше десяти з половиною тисяч стендів туристичних компаній, туроператорів, транспортних компаній, закладів гостинності та дестинацій.

Стенд України був присвячений тематиці ЄВРО 2012. На ньому усі бажаючі могли побачити міста, які приймають матчі: Донецьк, Харків, Київ, Одеса, а також АР Крим та Подільсько-Буковинський туристичний кластер (від англ. cluster - скупчення; об´єднання декількох однорідних елементів, яке має підстави розглядатися як самостійна одиниця з характерними особливостями).

9 березня на українському стенді відбулась прес-конференція, в якій взяли участь журналісти міжнародних видань, що спеціалізуються на туристичному ринкові.

На запрошення USAID LINC, за сприяння GIZ та підтримки Гете-Інституту Київ участь у конференції взяла також Ірина Вікирчак, яка представила Подільсько-Буковинське намисто, фестивальний рух у цьому регіоні та Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ зокрема.

Так зване Подільсько-Буковинське намисто (Podillya-Bukovyna Necklace) - це умовне об´єднання трьох міст, туристичних дестинацій - Кам´янця-Подільського, Хотина та Чернівців з метою оптимізації представлення регіону на туристичному ринку.

Які передумови такого об´єднання?

По-перше, географічне розташування перерахованих міст, що знаходяться в межах 90 км одне від одного, підсилює інтерес і дає можливість туристу відвідати три міста протягом одного дня. По-друге, ці міста мають спільну рису - багатонаціональне населення та культуру. По-третє, у цьому регіоні зосереджені такі природні дива, як Дністровський каньйон, Подільські Товтри та Буковинські Карпати. Крім того, Чернівці, Хотин та Кам´янець розвинули насичений фестивальний рух, що може взаємно посилювати позиції кожного міста як туристичної дестинації при їх об´єднанні.

Таке «кластерне» позиціювання забезпечить активний обмін туристичними потоками між цими містами, посилить туристичну привабливість регіону та збільшить медійний резонанс від цікавих подій.




З 6 по 9 вересня 2012 року Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ відбудеться у межах Подільсько-Буковинського туристичного кластеру і пройде під гаслом «Один фестиваль - три міста: Кам´янець-Подільський, Хотин, Чернівці». Основною «сценою» залишатимуться Чернівці, а до Хотина і Кам´янця-Подільського завітають цікаві та відомі українські, польські, німецькі, австрійські й швейцарські поети з читаннями та перфоменсами. Для гостей та мешканців Кам´янця і Хотина буде зорганізовано трансфер до Чернівців на фестивальні події.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери