Головна\Події\Фестивалі

Події

14.11.2011|18:32|Буквоїд

Переможці Майстерні чудес 2011 отримали призи

В актовому залі книжкового ярмарку «Медвін» урочисто було оголошено переможця Всеукраїнського літературного конкурсу «Майстерні чудес 2011». Найкращою новелісткою серед колег-конкурсантів було визнано Світлану Корчагіну. Перше місце і премія дісталася психологові з-під Львова за оповідання «Старий Андрій».

Головною особливістю цих літературних змагань була повна анонімність конкурсантів. Судді не знали, чиї роботи вони оцінювали. І коли переможця було визначено, здивування організаторів було загальним. Світлана Корчагіна обійшла багатьох відомих і професійних письменників на значну кількість оціночних балів. Ніхто не очікував таких результатів. І в першу чергу сама звитяжниця - адже з 107 допущених до конкурсу оповідань саме її твір посів перше місце!

Взагалі, склалося враження, що й майже всі з десяти авторів, які стали лауреатами конкурсу, не передбачали такого свого успіху. Серед них - Юлія Кропив´янська, студентка Києво-Могилянської академії; Лариса Омельченко, бібліотекар з Дніпропетровщини; Ганна Ліханова з Долинської, самий молодий і, сподіваємося, перспективний лауреат конкурсу; талановиті киянка Марина Ткаченко і львів´янка Мар´яна Кашуба. А ось Віталій Климчук, судячи з усього, був упевнений у своєму успіху - минулого року його роман було відзначено на престижному конкурсі «Коронація слова». Так само одним з лауреатів стала успішна письменниця Наталка Поклад і найстарший за віком учасник конкурсу «Майстерня чудес» Віктор Лобко.

Голова суддівської колегії Станіслав Росовецький окремо відзначив новелу Юлії Кропив´янської «Слухаючи Місто»: «Найкраще оповідання, написане студенткою, яке мені доводилося читати». Він передав цій конкурсантці, як і Світлані Корчагіній, пам´ятний подарунок від себе. Так само нагородив кожного з присутніх учасників своєю книжкою постійний суддя конкурсу Тимур Литовченко. Також привітали усіх голова об´єднання «Кобзар» Дмитро Папета та координатор конкурсу Тетяна Шкурак.

Всі лауреати, яким вдалося приїхати, отримали пам´ятні подарунки, дипломи та почесні членські квитки Об´єднання «Кобзар». 

Наступна «Майстерня чудес 2012» планує розпочати прийом робіт з березня 2012 року.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери