Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

09.11.2011|10:28|Буквоїд

Видавництво «Самміт-Книга» та культурний проект «Зозулиця» представляють найбільшу та найдревнішу книгу України

10 листопада у рамках книжкового ярмарку «Медвін» культурний проект «Зозулиця» спільно із видавництвом «Самміт-Книга» та за підтримки інформаційного центру «Україна - 2012» представить відвідувачам унікальні експонати - найдревніший вид книги на Землі, зроблений із глини, та найбільшу книгу України, приурочену до Євро - 2012

Заслужена майстриня народної творчості України, гончар у шостому поколінні Леся Денисенко-Єременко спеціально для гостей ярмарку «МЕДВІН: Книжковий світ - 2011» відтворила образ стародавньої глиняної книги. Існування таких пласких глиняних цеглин-табличок відоме ще за часів шумерів (IV-III ст. до н.е., територія сучасного Іраку), проте лише в середині позаминулого століття археологи почали знаходити матеріальні свідчення їх існування. За допомогою клиноподібних знаків у таких книжках відображались основні віхи людського життя,  легенди про створення Всесвіту, зібрання законів та правил, що регулювали тодішній лад і т.д. Саме такі глиняні таблички стали першими праобразами сучасної книги.

На сторінках сучасної глиняної книги зображено процес зародження життя на Землі з подальшим розвитком у часі та просторі аж до появи оберегів у людей та безпосередньо появи свищика-оберегу Зозулиці. Сама Зозулиця, як і глиняна книга, - це символ відродження традицій та підкреслення величезного культурного спадку поколінь. 

Поруч із глиняною книгою буде знаходитись «Книга Побажань вболівальників збірній України на Євро - 2012» - видання, ініційоване проектом «Зозулиця», та внесене у вересні 2011р. до Книги рекордів України. Унікальне видання, втілене видавництвом «Самміт-Книга», об´єднало 2012 листівок-побажань від вболівальників із усіх регіонів України.  

 

Адреса:

Київ, вул. Фізкультурна, 1, Експоцентр "Спортивний", м. Олімпійська (Республіканський стадіон).



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери