Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Рейтинг

Події

22.12.2014|12:29|Буквоїд

ТОП-10 книжок від «Читайки»

Подаємо десятку найпопулярніших книжок за версією книгарні «Читайка».

1. Джоанна Басфорд. «Чарівний сад»

Альбом-антистрес «Чарівний сад» - це унікальна розмальовка, в якій ви знайдете величезну кількість казкових квітів, рослин, орнаментів та лабіринтів.

Скористайтеся кольоровими фломастерами чи олівцями, щоб додати їм барви, або візьміть чорну ручку з тонким стержнем – і творіть нові деталі та візерунки!  Приглядайтеся уважніше: на всіх сторінках причаїлися різноманітні крихітні істотки. Поміж квітів заховалися бджоли, метелики і птахи, а хтось навіть загубив ключик – спробуйте відшукати їх!  На початку книги є перелік мешканців Чарівного саду. А також є різні завдання для розвитку уяви та уважності. Жодних обмежень для фантазії!   Навіть, якщо ви ніколи не були вправним художником, будьте певні - у вас все вийде чарівно! 

В альбомі 96 сторінок. Одну сторінку розмальовують від 30 хвилин до двох годин, залежно від вправності. 

Книга з ілюстраціями відомої шотландської художниці та дизайнера Джоан Басфорд допоможе позбавитися нав`язливих думок, поринути у світ чудернацьких дрібниць, відволіктись від повсякденних стресів та хоч на деякий час згадати дитинство. Книга користується надзвичайною популярністю і в соціальних мережах її прихильники постійно діляться малюнками. 

Альбом-антистрес «Чарівний сад» - це чудовий подарунок для:

- себе, коханої (чи коханого);

- друзів;

- творчої особистості;

- всіх, кому потрібно позбутись стресу;

- дитини віком від 6 років на Новий рік, День св. Миколая та Різдво!  

В творчих планах Джоанни - створення другого тому «Чарівного саду». Він матиме назву «Зачаклований ліс» і з´явиться в продажу влітку 2015 року.

Джоанна Басфорд. Чарівний сад. Львів:   Видавництво Старого Лева , 2014. – 96 с.

 

2. Грегорі Робертс. «Шантарам»

Бунтівникові і наркоману, забіяці, який може в бійці запросто штрикнути ножем, відчайдушному хлопцю, що втік з австралійської в´язниці, в глухе індійське село дають ім´я Шантарам, що мовою маратхі означає мирна людина ... Д.Г.Робертс написав дивовижну книгу про своє життя в Індії. Це не автобіографічний звіт, це найцікавіший пригодницький роман, в якому час, герої, події так загадково перемішані, що відразу розумієш: це незбагненний розуму європейця схід. З перших сторінок роману читач втягується в запаморочливий, строкатий, наївно розважливий і дивний світ багатомільйонного Бомбея (Мумбаї). Картини піщаних пляжів, галасливих нічних вулиць, дорогих ресторанів, жорстоких розправ, бомбейських нетрів, публічних будинків, таборів прокажених, підпільних дитячих ринків, тюремних камер, боллівудських кіномайданчиків, опіумних кубел, афганських військових стежок як у калейдоскопі змінюють один одного. Тут мафіозі філософствують про будову Всесвіту і проблему правосуддя, тут швидко заводять друзів, але за наказом їх зраджують, тут зло роблять на благо, тут бандити стають лицарями, а любов може бути козирною картою в складній грі людськими долями ... Як зрозуміти це життя? Прийняти чужі правила гри або змусити всіх грати за своїми? Як навчитися прощати? Чи може людина бути завжди щасливою? Герой роману зрозумів, істина в тому, що в яких би обставин ти не опинився, яким би щасливим або нещасним ти не був, ти можеш повністю змінити своє життя однією думкою або одним вчинком, якщо вони виконані любові. З цього складається наше життя. Ми піднімаємо очі назустріч усмішці або оскалу навколишнього світу ... Додаємо свої величезні зусилля до приливів добра і зла ... несемо крізь морок свій хрест в надії наступної ночі ...

Г.Роберт. Шантарам. М.: Азбука, 2014. – 864 с.

 

3. Айн Ренд. «Атлант розправив плечі» (в 3 книгах)

 

До влади в США приходять соціалісти і уряд бере курс на "рівні можливості", вважаючи справедливим за рахунок талановитих і заможних зробити багатими нікчемних і безталанних. Гоніння на бізнес призводять до руйнування економіки, до того ж один за іншим при загадкових обставинах починають зникати талановиті люди і кращі підприємці. Головні герої роману сталевий король Хенк Ріарден і віце-президент залізничної компанії Дагні Таггерт марно намагаються протистояти трагічним подіям. Замість загального процвітання суспільство занурюється в апатію і хаос. 

За опитуваннями, проведеними в 1991 році Бібліотекою Конгресу та книжковим клубом "Book of the Month Club" в Америці «Атлант розправив плечі» - друга після Біблії книга, яка призвела до змін у житті американських читачів.

Ця книга потрапила до списку бестселерів The New York Times через три дні після початку продажів і залишалася в ньому упродовж 21 тижня.

Айн Р энд. Атлант расправил плечи. В 3 книгах. М.: Альпина Бизнес Бук, 2014. – 1408 с.

 

4. Скретч-карта України

 

Це унікальна скретч карта України зі спеціальним скретч покриттям. Розроблена для тих, хто не може уявити своє життя безе подорожей рідною землею та для тих, хто хоче пізнати усю красу нашої країни.

Розроблено українцями для українців!

Подорожуй Україною!

Для українських патріотів створено першу унікальну настінну скретч-карту з найцікавішими місцями нашої країни.

 Сьогодні на хвилі патріотизму чимало українців вирішили глибше пізнати рідну країну і з натхненням планують подорожі Батьківщиною. Полегшити завдання мандрівникам у виборі найцікавіших об’єктів для поїздок допоможе унікальна настінна скретч-карта «Travel map Україна», на якій позначено розмаїття пам’яток — приголомшливі водоспади, неповторні заповідники, романтичні парки, індустріальні об’єкти, природні СПА, незвичайні музеї, екстремальні місця…

Скретч-карта України. Travel Map, 2014

 

5. Анастасія Нових. «Аллатра»

Остання і довгоочікувана книга Анастасії Нових «Аллатра» - продовження бестселера книг «Сенсей», і реалізуються в країнах СНД мільйонними тиражами.

У книзі «Аллатра» просвітлений і нескінченно жалісливий мудрець Рігден Джапп розповідає про будову чорних дір у Всесвіті, символіку etc.

Прочитавши «Аллатра» ви зрозумієте, як насправді влаштована людина і її сутність, яка відрізняється від фізичного тіла; її енергетичної структури.

Матеріали, зібрані в книзі «Аллатра», можуть кардинально змінити світогляд багатьох людей, привернути їх увагу до духовних аспектів людського існування.

Анастасия Нов ых. «Аллатра». Аллатра, 2014. – 882 с.

 

6. Эрика Джеймс. «ПЯТЬДЕСЯТ ОТТЕНКОВ СЕРОГО». КНИГА 1

США, наші дні. Брати інтерв´ю у молодого президента корпорації, Крістіана Грея, повинна була подруга Анастейші, Кейт. Але Кейт захворіла, і доля зіштовхнула Анастейшу з цим привабливим, але дуже закритим бізнесменом. Коротке і гостре інтерв´ю, пара постановочних знімків - і здається, вони більше не зустрінуться ніколи. 

Але Грей знову виникає в житті Анастейші - стрімко і інтригуюче. Що робити мільярдерові в господарському магазинчику? Навіщо він купує дивний набір мотузок і кріплень? І як далеко Анастейша готова зайти, щоб дізнатися секрет Грея? Психологічний роман з яскравими еротичними сценами, безсумнівно, приверне увагу досвідчених читачів. 

Світовий бестселер № 1. "П´ятдесят відтінків сірого" - перша частина трилогії, яка зробила Е Л Джеймс знаменитою і побила всі рекорди продажів. У світі продано 31 млн. екземплярів. 

1 серпня 2012 року адміністрація amazon.co.uk оголосила про те, що «П´ятдесят відтінків сірого» за кількістю продажів обігнала всю серію про Гаррі Поттера, в результаті Е Л Джеймс стала автором, чиї книжки найбільше продаються. 

Эрика Джеймс. ПЯТЬДЕСЯТ ОТТЕНКОВ СЕРОГО. КНИГА 1. М.: Эксмо, 2014. – 528 с.

 

7. Виктор Пелевин. «Любовь к трем цукербринам»

 

Цією книгою Віктор Пєлєвін знову б´є по найчутливіших, хворобливим точкам представника ери споживання. Щороку, залишаючись у тіні, дотримуючись самітницького способу життя, автор, ніби з бункера, глушить читачів новою несподіваним трактуванням буття, в якій сплітається стародавній міф і виверти креативників, реальність і віртуальність. Що є Людина? Частина цільової аудиторії чи особистість? Що є світ? Рекламний ролик в планшеті або велике живе диво? Що є думка? Пінг-понговий м´ячик, яким грають маркетологи або прояв вільної волі? Який він, герой Generation П, в наші дні? Де він? Ви чекаєте відповіді на ці питання? Ви їх отримаєте.

Виктор Пелевин. Любовь к трем цукербринам . М.: Эксмо, 2014. – 448 с.

 

8. Всеволод Нестайко. «Тореадори з Васюківки»

Нова авторська редакція з новими епізодами - трилогія про веселі й незвичайні пригоди двох друзів - Яви та Павлуші, написана відомим дитячим письменником Всеволодом Нестайком. Ця книжка ще за життя автора стала бестселером - її не встигали перевидавати, так миттєво вона розкуповувалася. Подаруйте ж своїй дитині хвилини радості й захоплюючої мандрівки з веселими друзями.

Всеволод Нестайко. Тореадори з Васюківки. К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014. – 544 с/

 

9. Гарик Корогодский. «Как потратить миллион, которого нет и другие истории простого еврейского мальчика»

Книга Гаріка - про єврейське хлопчика в простій радянській сім´ї. Про пригоди дитинства, коли світ ще здається величезним, навіть якщо він втиснутий у розміри комуналки. Про нього самого і про кожного з нас.

Легке слово, гумор і неповторна атмосфера минулої епохи - ось головні характеристики першої книги Гарика.

Дворові пригоди, школа, така ж, як сотні інших, «бито вуха» не найбільшого сприятливого району міста, - у всьому цьому і є відповідь на запитання, поставлене у назві книги «Як витратити мільйон, якого немає?» і домогтися багато чого.

 «Книга народилася завдяки підтримці і вірі в мене моїх близьких, бажанням зробити добру справу і тому задоволення, яке я отримав під час роботи. Адже як виявилося, створення книги - це дуже смачний процес, який приносить радість. А як каже мій добрий знайомий Валерій: «Писати книги - це смачніше, ніж секс!», - Зізнається в одному з інтерв´ю автор.

Гарик Корогодский. Как потратить миллион, которого нет и другие истории простого еврейского мальчика. К.: Саммит-Книга, 2014. – 348 с.

 

10.   Ліна Костенко. «300 поезій»

Це найповніше вибране поетеси за часів Незалежності.

До книги  улюбленої української поетеси кінця другого-початку третього тисячоліття - увійшли найвідоміші її вірші з різних періодів творчості - від ранньої поезії до сьогодні, а також уривки з романів та поем. 

Ліна Костенко. Триста поезій. К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. - 432 с.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери