Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Премії

Події

10.06.2019|17:55|Олександр Задавура, член НСПУ

Вручено нагороди переможцям літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди

У Львові вручили нагороди переможцям літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди

Відбулася урочиста церемонія вручення нагород переможцям  IV Обласної (зі всеукраїнським статусом) літературної премії  імені Катерини Мандрик-Куйбіди. У конференц-залі Палацу мистецтв годі було знайти вільне місце. Інтерес до Премії виріс в рази, тим паче, що підтримати літературно-патріотичне дійство вирішив і відомий український співак з Канади (в минулому соліст легендарної «Ватри»)  заслужений артист України Ігор Богдан.

Cвої нагороди отримали:  Ольга Яворська (I премія) за збірку «Сльоза-живиця», Юрій Хмелевський (II премія) за збірку «Ключі до вічності», Ірина Вовк (III премія) за збірку «Туга за Єдинорогом».  Заохочувальна премія у номінації «Молода надія» у Назара Данчишина за збірку «Постання у повстанні». А почесним дипломом «Гордість нації» нагороджений світлої пам’яті Зіновій Красівський, який увійшов в історію визвольних змагань як багатолітній в’язень радянських концтаборів. Він - автор збірки віршів «Невольницькі плачі» та поеми «Тріумф Сатани», які написав у сумнозвісній  Володимирській централі, за що був  насильно запроторений на всі шість років у спеціальну  психіатричну лікарню-в’язницю. Цьогоріч йому виповнилося б дев’яносто.

Попри присутність в наших краях президента України на час проведення церемонії нагородження в залі було чимало осіб депутатського корпусу та представників місцевої влади. Запам’ятався виступ заступника голови Львівської облдержадміністрації п. Романа Филипіва, який у вітальній промові наголосив: «Нема в світі потужнішої зброї, ніж слово. Коли говоримо про українських письменників, то слово набуває особливої ваги, тим паче, коли йдеться про національно-патріотичне виховання. Сьогодні роль митців слова в суспільстві без перебільшення є ще вищою, ніж роль політиків та управлінців різних рівнів…»

Насамкінець модератор літературно-патріотичного свята -- голова журі, заслужений діяч мистецтв України, письменник Олесь Дяк підтвердив, що вже приступив до упорядкування  наступної антології патріотичної поезії, що невдовзі буде видана за результатами цьогорічного конкурсу.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери