Головна\Події\Премії

Події

18.07.2009|10:27|Буквоїд

Створена премія імені Гарольда Пінтера

Англійський ПЕН-клуб (English PEN) 14 жовтня 2009 року вручить свою нову премію, що носить ім´я Гарольда Пінтера, британського драматурга, лауреата Нобелівської премії з літератури, який помер у грудні 2008 року.

Винагорода, як повідомляє The Guardian, присуджуватиметься авторам, що володіють «твердим, непорушним» поглядом на світ.

Розмір премії, яку планується присуджувати щорічно, складає тисячу фунтів стерлінгів. Таку ж суму, але після консультації з комітетом ПЕН-клубу, який займається письменниками, що перебувають у в´язниці, передбачається присуджувати авторам, які знаходяться в ув´язненні як в´язні совісті.

До журі премії увійшли вдова Пінтера леді Антонія Фрезер, драматург Том Стоппард, театральний режисер Ніколас Хітнер, журналіст Марк Лоусон і президент Англійського ПЕН-клубу Ліза Аппіньянезі.

Гарольд Пінтер був відомий не лише як автор знаменитих абсурдистських п´єс, але і як правозахисник та публіцист, активний критик військових кампаній США і Великобританії в Іраку та Афганістані.

За матеріалами зарубіжної преси



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери