Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

13.09.2023|16:01|Буквоїд

«Квіти, карти та гіпноз»: у «Видавництві 21» видають другу книжку сучасної української письменниці Марії Каменської

Джеремі дарує квіти й поважно ставиться до сказаних слів, Джеймс вираховує ризики та смакує грушеві пироги, Джейкоб проєктує будинки і мріє про нове чудове життя...

Герої збірки «Квіти, карти та гіпноз» сучасної української письменниці Марії Каменської вигадані й водночас справжні, чутливі та щирі. Трохи смішні, часом вразливі, подекуди наївні. Вони втрапляють у незручні ситуації, шукають із них вихід, а заразом і себе.

«Якщо в «Близьких чужинцях» історії хоч і не пов’язані між собою, але є герої, які переходять з одного оповідання в інше, то в збірці «Квіти, карти та гіпноз» цього немає. Але все ж є те, що об’єднує зібрані оповідання. Це гумор. 

Окрім гумору, оповідання також пов’язані темою пошуку близькості, як і в попередній збірці. Так чи інакше тема близькості, відкритості й довіри є в усіх моїх оповіданнях, хоч про янголів, хоч про гіпноз. Але цього разу йдеться не тільки про близькість і щирий контакт з іншим, але й про близькість і контакт героїв із самими собою. З власними бажаннями, почуттями й мріями», – прокоментувала авторка. Її герої знайомляться з собою заново, трансформуються, відкривають у собі невідомі якості, вчаться зближуватись з іншими людьми й довіряти.  

Каменська Марія. Квіти, карти та гіпноз / Марія Каменська. – Чернівці: Книги – ХХІ, 2023. – 152 с.

Довідка про авторку:

Марія Каменська – за освітою юрист, за покликом серця творча людина. Малює, фотографує, пише. Письменництво – це те, що, за її словами, змінило життя назавжди: «З нього одразу ж пішли питання про покликання чи призначення. Яка різниця, якщо я можу писати? Одне з найбільших щасть, що мені довелось пізнати. З 2015 року живу в Польщі. В містечку Гдиня на березі Балтійського моря. Зараз працюю з українцями, яким довелося покинути Україну через війну. Проводжу творчі заняття для дорослих та дітей в музеї міста Гдині». 





коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери