Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

30.08.2023|10:40|Буквоїд

Побачила світ книга про таємні спецоперації СРСР проти лідерів українського національно-визвольного руху за кордоном

Ця книга – про війну на таємному фронті, яку кремль і його спецслужби уже понад сто років ведуть проти прагнень України відстояти свою державність.

Пів сотні нарисів ґрунтуються на унікальних розсекречених документах із архіву Служби зовнішньої розвідки України. Вони дають змогу дізнатися про досі невідомі епізоди спецоперацій ГПУ/НКВД/МГБ/КГБ СРСР за кордоном проти визначних діячів українського національно-визвольного руху. Зокрема, про першу спробу ліквідувати Андрія Мельника і Степана Бандеру ще у 1944 році в Берліні; про нові обставини убивства Євгена Коновальця; про те, як впроваджували агентів НКВД у близьке оточення гетьмана Павла Скоропадського; про наміри завербувати начальника розвідки УНР Всеволода Змієнка; про одну з перших спроб застосування надсекретних спецзасобів – проти військового міністра уряду УНР в екзилі Миколи Капустянського; про те, як КГБ здійснював широкомасштабну спецоперацію під назвою «Некро» проти голови ОУН(б) Ярослава Стецька з метою доведення його до передчасної смерті.

А ще цінність книги у тому, що в ній багато цитат із оперативних довідок, агентурних повідомлень, планів, звітів, подаються світлини і зображення окремих документів з архівних справ, а також зроблено посилання на документи. Це стане в нагоді для використання у власних дослідженнях історикам, науковцям, журналістам, політологам, експертам, студентам, усім, хто цікавиться вітчизняною історією. 

Скрипник Олександр «Спецоперація "Некро". Розсекречені історії з архіву розвідки». – К. : Видавничий дім «АДЕФ-Україна», 2023. – 608 с.: іл.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери