Головна\Події\Презентації

Події

27.03.2023|11:58|Буквоїд

В Артцентрі «Дзиґа» вперше пройде проєкт із сотень скріншотів новин “Обриси”

31 березня в Артцентрі “Дзиґа” відкриється концептуальний проєкт українського художника Андрія Куніцина “Обриси / Looming”.

За рік повномасштабної війни споживання новин в українському суспільстві стало ще більшим. Проте, через збої у зв’язку, зображення та відео в соціальних мережах не завжди відтворюються належно. Не рідко публікації в медіа залишаються розмитою абстракцією, що викликає низку сильних емоцій: від розгубленості, обурення, спустошеності до полегшення через відсутність будь-яких новин.

“Відправною точкою “Обриси” стала взаємодія між інформаційним полем та глядачем. Безконтрольне, невпинне, майже хворобливе гортання інфінітних стрічок новин пригнічує, засмучує та деморалізує. Думскролінг став навʼязливою залежністю, звичкою, якій неможливо протистояти, а інколи навіть помітити у своєму житті” – розповідає автор проєкту.

Саме ці спостереження наштовхнули художника на розуміння, що надмірне споживання інформації не проливає світло на події, а лише утворює індивідуальну ілюзію контролю над ситуацією. Люди, міста та події з невідтворених публікацій відійшли в небуття, закарбувавшись в сотні скріншотів, що й стали “Обрисами”.

Відкриття: 31 березня 2023 року о 18:00
Період експозиції: 31.03.2023 – 22.04.2023

Адреса: Артцентр Дзиґа. Львів, Вірменська, 31

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери