Re: цензії
- 18.12.2024|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськНотатки мемуарного жанру
- 17.12.2024|Оксана Тебешевська, заслужений учитель України, письменницяВолодимир Качкан: «З того слова насію довічних пісень…»
- 14.12.2024|Валентина Семеняк, письменницяКлюч до послань
- 10.12.2024|Ігор ЗіньчукСвобода не має ціни
- 01.12.2024|Ігор ЗіньчукТомас Манн „Будденброки” – роман–сага про занепад однієї родини
- 20.11.2024|Михайло ЖайворонСлова, яких вимагав світ
- 19.11.2024|Тетяна Дігай, ТернопільПоети завжди матимуть багато роботи
- 19.11.2024|Олександра Малаш, кандидатка філологічних наук, письменниця, перекладачка, книжкова оглядачкаЧасом те, що неправильно — найкращий вибір
- 18.11.2024|Віктор ВербичПодзвін у сьогодення: художній екскурс у чотирнадцяте століття
- 17.11.2024|Василь Пазинич, фізик-математик, член НСПУ, м. СумиДіалоги про історію України, написану в драматичних поемах, к нотатках на полях
Видавничі новинки
- У видавництві Vivat вийшов комікс про Степана БандеруКниги | Буквоїд
- Корупція та реформи. Уроки економічної історії АмерикиКниги | Буквоїд
- У "НІКА-Центр" виходять книги Ісама Расіма "Африканський танець" та Карама Сабера "Святиня"Проза | Буквоїд
- Ігор Павлюк. "Бут. Історія України у драматичних поемах"Поезія | Буквоїд
- У Чернівцях видали новий роман Галини ПетросанякПроза | Буквоїд
- Станіслав Ігнацій Віткевич. «Ненаситність»Проза | Буквоїд
- Чеслав Маркевич. «Тропи»Поезія | Буквоїд
- Легенда про ВільнихКниги | Буквоїд
- Нотатник Вероніки Чекалюк. «Смачна комунікація: гостинність – це творчість»Книги | Буквоїд
- Світлана Марчук. «Небо, ромашки і ти»Поезія | Буквоїд
Події
Українські експертки з дієтології розробили покроковий довідник про харчування дітей
- овочі зеленого кольору (броколі, спаржа, брюссельська капуста, шпинат, капуста кале);
- риба й морепродукти (лосось, скумбрія, жирні сорти риби — чудове джерело енергії);
- яйця;
- молоді розсільні сири, йогурт без наповнювачів;
- фрукти та ягоди (апельсини, банани, дині, лохина, чорниця, смородина);
- індичка, курка;
- боби, горох;
- горіхи, насіння (гарбуза, льону);
- лляна, оливкова олія.
- Тільки збалансований раціон із наявністю довгих вуглеводів, достатньої кількості білка й жирів допомагатимуть дитині сповна використовувати свій інтелект і здібності.
- Обмежити або виключити швидкі вуглеводи.
- Забезпечити достатній рівень фізичної активності — так, щоби бути розумним, треба рухатися, а не тільки сидіти над книжками. Фізичне навантаження поліпшує кровообіг головного мозку та здатність запам’ятовувати інформацію.
- Найкращі перекуси — фрукти та ягоди (не соки чи фреші, а саме фрукти та ягоди, багаті на клітковину), горіхи, авокадо й оливки (чудові джерела жирів).
- Запропонувати шматочок чорного шоколаду понад 85 % какао (приблизно 20 г). Такий шматочок можна з’їсти безпосередньо перед іспитом, щоб отримати приплив сил та енергії, необхідних у цей час.
Більшість дорослих проблем починаються у дитинстві, зокрема стосунки з їжею, далекі від помірності, розумності та поваги до власного тіла.
Виховання звички їсти усвідомлено варто починати з самого ніжного віку, щоб двадцять-тридцять років потому не витрачати час та гроші на неефективні дієти або лікування купи хвороб. Все що потрібно робити батькам - це ознайомитись з новою книгою “Виховання харчування: 10 кроків до здоров’я вашої дитини”, яка щойно вийшла у видавництві Yakaboo Publishing".
Книжку написали Наталія Самойленко та Анна Бєлокоз - дві відомі лікарки в сфері дієтології та ендокринології, які вже багато років формують персональні програми оздоровлення організму. З роками досвід консультацій, що проводили авторки для батьків та дітей став всеохоплюючим – завдяки цьому українські батьки мають справжній довідник про 10 фундаментальних кроків до чудових, здорових, щасливих дітей.
Авторки зазначають, що надлишок ваги у дітей став глобальною проблемою. В Україні щороку фіксують 18-20 тис. нових випадків ожиріння серед дітей та підлітків. А це високий ризик не тільки діабету та серцево-судинних захворювань, а й низьких показників інтелектуального розвитку та психологічних проблем.
“ Ми навчаємо своїх дітей суспільних норм та доброї поведінки, пояснюємо, чому потрібно гарно вчитися та бути чемними, стежимо, аби наша дитина була фізично активною та чистила зуби. Та чомусь забуваємо про одне з найважливіших умінь, яке ми зобов´язані прищепити своїм дітям. Здорові харчові звички. Адже правильне харчування у дитячому віці – це фундамент здоров´я та основа правильного розвитку дитини”, — кажуть авторки книжки.
У виданні містяться розділи про фізіологію харчування, вміст здорової тарілки для дітей різного віку, про шкідливі харчові звички дітей та їх подолання, алгоритм набуття позитивного досвіду здорового харчування, психологічні аспекти проблем з їжею у дітей та підлітків та розкішне смачне меню для найвибагливіших «нехочух» та гурманів.
Ви навчитеся складати раціон та питний режим з урахуванням віку та рівня фізичної активності вашої дитини. Також зможете правильно застосувати знання на практиці: організовувати дитячі свята, планувати графік харчування та знаходити альтернативу нездоровим продуктам. Вам стануть у пригоді безліч підказок, рецептів, корисних таблиць, списків закупок і навіть ігри, які ви зможете запропонувати своїм дітям.
Електронна та паперова версії книжки вже доступні на сайті Yakaboo.
Про авторок книжки
Наталія Самойленко — лікарка у сфері дієтології та ендокринології, експертка з розробки програм здорового харчування, правильного раціону, стрункості. Медичний стаж Наталі складає 22 роки, з них 15 років вона формує персональні програми оздоровлення організму та харчування: створює індивідуальні раціони, що підходять під вік, стать, рівень фізичної активності та стан здоров’я людини. Експертка ранкової телепрограми на українському телебаченні. Авторка трьох книжок про харчування, зокрема бестселера «Їж, пий, худни. Здоров´я без дієт». У 2018 році відкрила власну клініку дієтології, а також є засновницею Асоціації дитячого і дорослого здорового харчування.
Анна Бєлокоз — лікарка у сфері дієтології та ендокринології. Після закінчення медичного університету працювала з дітьми й дорослими як сімейна лікарка. Зрозумівши, скільки проблем зі здоров’ям пов’язано саме з неправильним харчуванням і способом життя, здобула спеціалізацію в ендокринології та дієтології. Медичний стаж Анни складає 10 років, з них 5 у сфері дієтології. Уже кілька років є медичною директоркою клініки Наталії Самойленко.
Уривок з книжки
Найкраща їжа для мозку й хорошого настрою:
Як виховати вундеркінда
Кожна дитина особлива, тож важливо, щоб підхід до будь-якої дієти або прагнення дотримуватися модних тенденцій був виваженим і обдуманим. Обмеження чи надмірне споживання продуктів може мати й позитивні, й негативні наслідки.
Коментарі
Останні події
- 19.12.2024|11:01Топ БараБуки: довгий список найкращих дитячих і підліткових видань 2024 року
- 19.12.2024|07:49Топ продажів видавництва VIVAT у 2024 році
- 18.12.2024|13:16Фонд Східна Європа за підтримки Швейцарії випустив онлайн-курс для підлітків «Не можеш сказати – пиши!»
- 17.12.2024|19:44Мирослав Лаюк став лауреатом премії імені Шевельова 2024 року
- 17.12.2024|19:09Вийшов трейлер української стрічки «Фрагменти льоду»
- 10.12.2024|18:36День народження Видавництва Старого Лева
- 10.12.2024|10:44На Оболоні Книгарня "Є" відкриє новий культурний простір “Книгарня “Є”
- 10.12.2024|10:38Видавець Віктор Круглов пройшов відбір на навчання в Стенфордській вищій школі бізнесу
- 10.12.2024|10:35Ретроспективні фільми «7 психопатів», «Орландо» і «Володарі часу» покажуть узимку в кінотеатрах України
- 10.12.2024|10:30У Києві презентують книжку “Спіймати невловиме. Путівник світом есеїстики”