Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

25.03.2022|17:48|Буквоїд

В Україні безкоштовно поширюватимуть книгу про невідкладну військову хірургію. На друк збирають донейтами

Незабаром друком вийде книжка “Невідкладна військова хірургія”. Це посібник, що допоможе зберегти тисячі життів під час воєнних дій.

Тридцять шість розділів “Невідкладної військової хірургії” підготовлені фахівцями Науково-дослідного центру американської військової медицини Borden Institute (Інститут Бордена). У них докладно описують діагностику та особливості лікування травм різних систем та анатомічних ділянок людського організму, правила сортування та евакуації поранених тощо. Посібник оперує науковими медичними даними й опирається на реальний бойовий досвід, здобутий армією США під час нещодавніх конфліктів в Афганістані та Іраку. 

Поява книги в Україні стала можлива завдяки співпраці ГО “Реформація”, Американсько-української медичної фундації та видавництва “Наш Формат”. Вперше книжка була перекладена українською 2015 року під час загострення багатовікової агресії Росії проти України. 

  • Ця книга є одним із базових посібників із військово-польової хірургії в армії США. Її особливістю є компактний формат, практична направленість та використання алгоритмів, які показали свою ефективність під час воєнних конфліктів за участі американської армії. Використання сучасних підходів до лікування бойових поранень робить українську армію ще сильнішою, - розповідає Сергій Нестеренко, лікар-ортопед, секретар ради директорів АУМФ. 

У планах — розповсюджувати цей посібник серед Збройних сил України. Зараз видавництво “Наш Формат” збирає кошти для того, щоб його надрукувати.

  • Ми багато чого робимо безкоштовно. Чого лише вартує наш проєкт “Військо читає”, завдяки якому ми передали військовим вже 40 тисяч книжок. Однак зараз потребуємо допомоги у зборі коштів для друку “Невідкладної військової хірургії”. Долучайтеся до донейтів. Це базовий підручник must read для тих, хто витягує поранених із поля бою. Ми маємо його розповсюдити для якомога більшої кількості фахівців, - зазначив Владислав Кириченко, засновник ГО “Реформація” та видавництва “Наш Формат”.

Для запланованого друку 2000 примірників необхідно 139 000 грн, тож підтримати видання гривнею можна за посиланням: https://bit.ly/3ucIKvq 

 

Водночас вже зараз безкоштовно можна скачати електронний примірник книжки: https://bit.ly/3tw5iby  



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери