Re: цензії

18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
07.03.2024|Богдан Дячишин, Львів
Студії слова єднання
07.03.2024|Василь Добрянський
Гроші пахнуть пригодами
06.03.2024|Валентина Семеняк, письменниця
Майбутнє за вогнярами і мальвенятами
03.03.2024|Ігор Зіньчук
Моя правда
Головна\Події\Презентації

Події

31.07.2020|12:13|Буквоїд

Вийшов новий ретро-детективний роман Богдана Коломійчука - «Експрес до Ґаліції»

У «Видавництві Старого Лева» вийшов новий ретро-детективний (чи радше шпигунський) роман Богдана Коломійчука.

На читачів чекають заплутані справи та небезпечні розслідування улюбленого героя - комісара львівської поліції Адама Вістовича. Детальніше про хитросплатіння сюжету розповість автор книжки під час презентації 16 серпня у Львові. Подія відбудеться одночасно у двох форматах: онлайн - на Facebook сторінці «Видавництва Старого Лева»; офлайн - у Книгарні-Кав´ярні Старого Лева, що на вул. Галицькій, 17. Початок зустрічі о 18:00. Модерує Андрій Новік.

«Роман «Експрес до Ґаліції» з одного боку є продовженням моєї попередньої книжки «Готель „Велика Пруссія“», а з іншого – цілком самостійньою історією, - каже письменник Богдан Коломійчук. - Їх об’єднує спільний головний герой – львівський комісар Адам Вістович та спільна епоха – початок ХХ ст. Втім, якщо в «Пруссії» Вістовичу довелося мандрувати спершу до Берліна, відтак до Позена (теперішньої Познані), то в новому романі всі нитки його слідства тягнуться навпаки до Львова».



Адам Вістович несподівано втягується у небезпечну шпигунську гру, в якій на карту поставлено не лише людські життя, але й долі імперій. Розшифрувавши секретний документ, Вістович дізнається занадто багато, як на звичайного детектива з далекого австрійського Львова. У цей же час з клініки в курортному Бадені зникає дивний російський пацієнт, якого розшукують розвідки одразу кількох країн, а у Венеції стається вбивство непримітного перекладача з німецької. З´ясувати зв´язок цих, здавалося б, непов´язаних подій традиційно доведеться Вістовичу. «Я б охарактеризував роман як «ретро-шпигунський», - зауважує автор. - На очах у Вістовича відбувається протистояння прусської, австрійської та російської розвідок. Сам він опиняється між молотом і наковальнею, де кожен хибний крок може коштувати йому життя».

Письменник на «Експресі до Ґаліції» завершувати пригоди Вістовича не планує та інтригує прихильником ідеєю нової книги: «Надзвичайно приємно, що пригоди галицького комісара, описані львівським автором, сподобались не лише галицькому читачеві, але й здобули прихильників по всій Україні. Завдяки відгукам у соцмережах за теґом #готельвеликапруссія, а тепер і #експресдоґаліції, я маю безцінну можливість спілкуватися з читачами, а також дослухатися до порад і зауважень. Адже на новому романі серія пригод комісара Вістовича не закінчиться. Вже зараз я працюю над наступною історією», - розповів Богдан.


Богдан Коломійчук —  письменник, автор історико-авантюрних та детективних романів. Мешкає у Львові. У 2013 році видав дебютний історико-авантюрний роман «Людвисар. Ігри вельмож», що отримав Гран-прі конкурсу «Коронація слова 2013». 2014 року світ побачила збірка детективних оповідань «Таємниця Єви». У 2015 році вийшли одразу ді книжки — «В’язниця душ» та «Небо над Віднем», 2016-го — «Візит доктора Фройда». Влітку 2018го у «Видавництві Старого Лева»  побачив світ роман «Моцарт із Лемберга», презентований під час фестивалю LvivMozArt. Згодом вийшов ретро-детектив «Готель „Велика Пруссія“», а цьогоріч - роман «Експрес до Ґаліції».


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери