Головна\Події\Презентації

Події

13.03.2020|14:43|Володимир Кухарський

Побачив світ фотоальбом «Київ у світлинах забутих фоторепортерів. Пам’яті Андрія Левченка»

У видавництві «Саміт-книга» вийшов фотоальбом «Київ у світлинах забутих фоторепортерів. Пам’яті Андрія Левченка».

Андрій Левченко – київський фотограф, автор незабутніх світлини повоєнного Києва. Для багатьох його ім’я невідоме, адже працював він у 50-60-ті роки ХХ століття. Втім, залишилось тисячі знімків та негативів.

На його очах відновлювався Хрещатик, будувалися Парковий міст через Дніпро, міст Патона, Палац спорту, Річковий вокзал, нові кінотеатри і київська підземка.

Андрій Левченко бачив Київ простим і душевним, уникаючи комуністичної ідеології або ж майстерно її вуалюючи. Показовим є фото: початок бульвару Шевченка, де домінує пам’ятник Леніну. Втім, Левченко навмисно залишає його у тіні, поза кадром, щоб розказати про звичайне міське життя. А ось школярі біля Золотих воріт слухають екскурсовода, смакуючи морозиво. Фотограф не втручається у процес, зберігає атмосферу кадру.  У доробку митця є й романтичні фото: побачення закоханих, дівчина годує лебедів, київські студенти біля Дніпра. Світлини дітей, які вражають своєю безпосередністю і щирістю.

«Київ у світлинах забутих фоторепортерів. Пам’яті Андрія Левченка» - перше видання про його життя і творчість, яке допоможе відкрити нові невідомі грані нашого рідного міста. Книгу видано за підтримки Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери