Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

10.04.2017|11:00|Буквоїд

Павло Вольвач презентує у Львові новий роман про пригоди, зради, кохання та крах авторитетів

12 квітня, о 18.00 Павло Вольвач презентує новий роман «Сни неофіта» у львівській Книгарні «Є» (пр. Свободи, 7).

Книга про хвацькі 90-ті роки, про злети, падіння та надії на краще вийшла у «Видавництві Старого Лева». Модерує зустріч поетеса, головний редактор видавництва Мар’яна Савка.

«Сни неофіта»  -  це соковита панорама життя, у яку вписаний учорашній кримінал-початківець, пролетар, різночинець, а нині — молодий поет і журналіст Павло. Перед  читачем постає Запоріжжя 90-х, де  є усе: грабіжники й журналісти, махновці й губернатори, бійці «Спасу» й поети-літстудійці. На сторінках роману  легендарний поет-дисидент Холодний сусідує з авторитетом Медведем, а містик Чудін якось поєднується з секс-символом Наталкою Шамоніною. І над усіма ними панує Місто, яке Вольвач вніс на мапу української літератури.  « Хотілося відтворити життя - це й був головний поштовх , - розповідає Павло Вольвач. -   У романі є хвацькі 90-ті роки, є Запоріжжя, є трохи схожий на автора головний герой, що із шпани-братви перетворюється на поета...  А ще тут є нові і старі друзі, які в чомусь теж «неофіти»: яскраві символи-типажі-характери доби, які повинні були зафіксуватися в слові. Пригоди, надії, веселі історії, зради, кохання, крах авторитетів і передчуття майбутнього ».

« Життя, описане у книзі - видумане, витворене уявою і, водночас, до останньої риски автобіографічне,  - зауважує автор -   Навіть камера в райвідділку і схвальний лист класика. Вже не кажучи про поетичні перипетії чи поїздку з дисидентом Холодним до онука Махна в Гуляй-Поле. Хоча це могло бути зовсім по-іншому, з іншими людьми. Важливіше ось що: це – колективний портрет епохи, зафіксований поглядом учорашнього «вуличного хлопця ».

Павло Вольвач - прозаїк, поет, публіцист, перекладач. Народився в Запоріжжі. Працював на заводах, змінив багато професій і спеціальностей. Зокрема, був слюсарем, ливарником, сантехніком, художником-оформлювачем, продавцем, бутлегером, журналістом-телевізійником, кореспондентом Української служби Радіо Свобода. Автор 9 поетичних книг та романів «Кляса» (2004), «Хрещатик-Плаза» (2012), Сни неофіта (2017). Твори Вольвача перекладалися англійською, російською, польською, словацькою та інш. мовами. Живе і працює в Києві. Член Національної спілки письменників України та Українського ПЕН-центру.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери