Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

22.08.2016|09:28|Буквоїд

У видавництві ArtHuss виходить нон-фікшн Олександра Михеда про історію реаліті-шоу

У серії «UkrainianArtBook» видавництва ArtHuss готується до друку нова книжка Олександра Михеда «Бачити, щоб бути побаченим: реаліті-шоу, реаліті-роман та революція онлайн».

Захопливий нон-фікшн – це результат багаторічного дослідження і пошуку відповіді на питання – чим є сучасна реальність? Із чого починалося шоу «Прихована камера»? Чому кожен із нас сам став Великим Братом? Як красуні завойовують чергового «Холостяка», а телебачення – мільйони глядацьких сердець? Чи багато телемагії у «Битві екстрасенсів»? Як реаліті-шоу впливають на суспільство, на літературу та мистецтво? І чи вплинуло реальне телебачення на стрім-трансляції з Майдану?

Через десятки кейсів, особистих історій та інтерв’ю з тими, хто відчув на собі, що таке реаліті, книжка розповідає історію реального телебачення і реаліті-шоу з 1948 року до 2010-х. Друга частина– науково-популярна розвідка про феномен реаліті-роману – літературне явище, сформоване під впливом реаліті-шоу. Третя частина – інтерв’ю зі стрімерами Майдану, а також пошук відповіді на питання: чим для них був стрім, чи відчували вони себе ведучими передачі для мільйонів глядачів? Яку небезпеку приховує стрім, що може і наблизити реальність, і маніпулювати нею.

Це спроба зрозуміти, наскільки правдиве твердження: « Реальність – це не те, що відбулося. Це те, що показали ».

Основою для обкладинки стала робота класика польської документальної фотографії Маріуша Форецького. Над дизайном та інновативною версткою видання працює Лара Яковенко, чия робота вже входила до короткого списку конкурсу на кращий книжковийдизайн у рамках Книжкового Арсеналу 2016.

Презентація видання відбудеться у вересні на Форумі видавців у Львові.

Передзамовлення книжки:

http://arthuss.kiev.ua/catalog/books/bachiti_schob_buti_pobachenim_realitishou_realitiroman_ta_revolyutsiya_onlayn/

Олександр Михед (нар. 1988) – письменник, літературознавець, куратор мистецьких проектів. Співробітник Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України. Автор понад 150 публікацій у провідних українських ЗМІ та у виданнях Німеччини, Сербії, Польщі, США та Білорусі. Вибрані есеї та фрагменти творів перекладено десятьма мовами. Автор художніх книжок «АмнезіЯ» (2013), «Понтиїзм» (2014, довгий список премії «Книга року ВВС-2014»), «Астра» (2015, довгий список премії «Книга року ВВС-2015»), арт-буку «Мороки» (разом із художницею Сонею Мельник, 2016). Гостьовий редактор спеціальної української теми онлайн-журналу світової літератури Words Without Borders (Нью-Йорк, США). Куратор Літературної програми PinchukArtCentre (2010-2012), куратор Літературної програми ГогольFest (2013-2014), учасник резиденцій у Фінляндії, Франції, Латвії, Ісландії та США. Персональний сайт: www.mykhed.com

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери