Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

20.07.2016|15:23|Буквоїд

«Тамплієри» Сергія Жадана побачать світ у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ

23 серпня з’явиться друком нова поетична збірка українського письменника Сергія Жадана «Тамплієри». Ілюстрації до неї зробив одеський художник Олександр Ройтбурд.

За словами автора, «до книги увійшли тексти, написані протягом останнього року, відразу після виходу «Життя Марії». Таким чином, «Тамплієри» є певним поетичним щоденником за 2015-й - першу половину 2016 року. Вірші різні від публіцистичних до ліричних. Але, на відміну від «Життя Марії», в них більше надії. Сподіваюсь, у читачів її за минулий рік теж стало більше».

Художник Олександр Ройтбурд розповідає, що пропозиція проілюструвати нову книгу Сергія Жадана полестила йому й зацікавила. «Я вирішив не ілюструвати буквально конкретні тексти, – додає митець, –а створити таку собі сюїту за мотивами власних робіт різних років, образи яких – за моїми відчуттями – перегукуються з поезією Сергія». Наскільки це вдалося – судити читачам.

Президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев концепцію видання пояснює так: «Що таке, за великим рахунком, Середньовіччя? Це світ, який обмежується тим, що ти бачив на власні очі. Або тим, у що ти віриш. Тобто в чому тебе змогли переконати. Це війни фанатиків та єретиків, спалення за віру й полювання на відьом, це чума як покарання й любов як зцілення. Середньовіччя – це спроба лишитися собою попри все мракобісся, яким наповнене повітря довкола тебе, прагнення називати речі своїми іменами, навіть коли тебе позбавляють права голосу. Одне слово, все те, що можна щоранку побачити у випуску теленовин».

Перші презентації книжки відбудуться: 23 серпня в Харкові, 6 вересня в Києві, 8 вересня у Львові, 9 вересня в Чернівцях під час VIІ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz.

***

 «Тамплієри» – 39 віршів про війну, яку ніхто не оголошував, про біль, із яким ніхто не може впоратися, про любов, від якої ніхто не може відмовитися, та надію, на якій усе тримається /Сергій Жадан/



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери