Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

08.10.2013|16:01|Буквоїд

Першу в Україні алкогольну антологію презентують у Києві

9 жовтня о 18.00, в Книгарні «Є» (Лисенка, 3) відбудеться презентація збірки творів, що зачіпають алкогольну тему, під назвою «Жити - пити», що побачила світ у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля».

Корифеї українського слова вирішили поділитися своїми спогадами та міркуваннями щодо вживання алкоголю.

Уявіть собі, що видатні письменники України Сергій Жадан, Оксана Забужко, Лариса Денисенко, Ірен Роздобудько, Наталка Шевченко, Галина Вдовиченко, Андрій Кокотюха, Міла Іванцова, Євген Положій, Наталка Сняданко та Євгенія Кононенко, зібралися гуртом із келихами в руках… І келих кожного наповнено цікавими оповідками, спогадами, мріями. У одного це горе, тягуче немов лікер, у іншого — кохання, що краплями вина наповнює серце, а у когось причаїлась радість, що шампанським вибухає у ночі. Ну і, звісно, не обійшлося без гіркої, як горілка, правди. Навряд чи когось ці історії залишать байдужим, адже вони настільки реальні, що, цілком можливо, траплялися з вами.

Антологія на алкогольну тему «Жити-пити» - перша в Україні спроба розкрити в літературній формі проблеми, які виникають поруч з алкогольними випарами. Від цієї теми намагаються відмахнутись, проте в Україні вона стосується чи не кожної родини. Одна з упорядниць антології, письменниця Галина Вдовиченко стосовно теми алкоголю зазначила: «Ні, алкоголь – це звісно, весело і прикольно. Він додає життю смаку та барв, розкриває нюанси відчуттів. Ненадовго. І поки ми – над ним. Якщо ж алкоголю вдасться підім’яти нас під себе, то незчуємось, як феєрверк піднесення перейде у спустошеність, у втрату себе. Проживемо тоді свої неповторні роки, а тоді наче жаром накриє: та це ж був не я. Люди, це був не я! Я мав прожити зовсім інше життя…»



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери