Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

06.01.2011|07:25|Буквоїд

Обличчя і події літературної України-2010. ФОТО

2010 рік був насичений літературними подіями, презентаціями, фестивалями, ярмарками. «Буквоїд» підготував добірку фотографій подій та осіб, які були помітними у році, що минув.

Ініціативна група, до складу якої увійшли Юрій Андрухович, Андрій Бондар, Сергій Жадан, Лесь Подерв`янський запропонувала суспільству та українським митцям підтримати їх пропозицію щодо запровадження контролю за кожним рішенням НЕК з питань захисту суспільної моралі.





Увечері 8 лютого група із близько 50 осіб у чорних шапочках захопила столичний магазин «Сяйво». Працівників книгарні викинули на вулицю без верхнього одягу та речей.    








 

У Донецькому національному академічному українському музично-драматичному театрі відбулася прем’єра першого українського оригінального мюзиклу «Глорія» на музику Юрія Квасниці, лібрето - Анни Багряної.



 
Квітень. V Весняний книжковий ярмарок «Медвін». Лариса Денисенко та Яна Дубинянська.

 
Квітень. V Весняний книжковий ярмарок «Медвін». Олесь Ульяненко та Євгенія Чуприна

 

Квітень. На V Весняному книжковому ярмарку «Медвін» публіцист Сергій Руденко представив публіці не лише дві свої книжки – «25 багатіїв України» та «Чоловіки Юлії Тимошенко», а й почастував читачів «Політичним вінегретом».





 
Квітень. V Весняний книжковий ярмарок «Медвін». Переможниця «Євроформату» Елеонора Сіндєєва

 

Квітень. Творчий вечір поетеси Емми Андієвської у Києві 


7 квітня у столичній книгарні «Читайка» Сергій Жадан та Світлана Поваляєва презентували книжку «Декамерон. 10 українських прозаїків останніх десяти років».

 
Квітень. Традиційний книжковий автопробіг

 

25 квітня у київському магазині empik відбулася зустріч із культовим французьким письменником Бернаром Вербером

 

Анатолій Дністровий презентував книгу «Письмо з околиці»

 

13 травня Яна Дубинянська втретє стала мамою, народивши доньку Еліну

 

Травень. Лауреатами V Міжнародного фестивалю поезії «Київські лаври» стали поляк Богдан Задура (на фото) та Євген Рейн (Росія).


 
Олександр Кабанов та Сергій Прилуцький

 
Михайло Шишкін, Бахит Кєнжеєв, Сергій Соловйов

 
Юрко Позаяк

 

Назар Федорак, Сергій Пантюк, Олександр Ірванець, Юрко Позаяк, Володимир Цибулько



 
Маріанна Кіяновська та Олександр Кабанов

 

Травень. На Міжнародному фестивалі поезії «Київські лаври», у рамках проекту «Проза в гостях у поезії» зустрілись Лесь Подерв’янський та Захар Прілєпін.

 

Травень. Сергій Гаранський (на фото) став переможцем конкурсу літературних критиків, організатором якого був книжковий портал «Буквоїд». Перемога Сергію Гаранському дісталася за рецензію «Костянтин Москалець, якого треба подолати»



 

Травень. Автор бестселеру «Самотність у мережі» Януш Вишневський вперше відвідав Київ. Письменнику так сподобалось в Україні, що за літо він побував в Києві два рази



 

10 червня відбулася 10-та ювілейна церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс та пісенної лірики про кохання «Коронація слова». Тетяна Логуш

 
Цьогоріч у рамках ювілейної «Коронації» були названі імена «кращих з найкращих» літераторів. За «Гранд Корону» зі своїми новими творами змагались між собою лауреати минулих років. Переможцем серед романістів став
Володимир Лис (м.Луцьк), «Століття Якова».

 
У липні відбулась традиційна Літературна "Країна мрій"


 
Сергій Пантюк

 

Червень. У столичній кнайпі «Купідон» журнал «Кореспондент» оголосив про завершення щорічного конкурсу «Найкраща українська книга» і вручив призи переможцям. В номінації «Белетристика» перемогла Оксана Забужко, «Музей покинутих секретів»



 

У Ялті розпочалася реставрація будинку-музею Антона Чехова.


 

17 серпня у одній із берлінських клінік Ірена Карпа народила дівчинку. Вага новонародженої –  3 кг 520 і зріст 52 см. Відомо, що одна із частин її імені – Корена-Джиа.   



 

18 серпня на зустрічі з маленькими читачами у магазині empik поет, дитячий прозаїк, драматург і сценарист Едуард Успенський закликав дітей не ставати письменниками.




18 серпня помер письменник Олесь Ульяненко

 
У вересні у Чернівцях відбувся Міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ». Виступає Юрій Андрухович





 

Вересень. У рамках 17-го Форуму видавців відбувся V Міжнародний літературний фестиваль. У його рамках відбулося багато різних заходів – презентацій, читань-тандемів, авторських зустрічей, дискусій, літературних вечірок etc. Презентація літературного клубу «МАРУСЯ» за участі Іллі Стронґовського. Модератор – Оксамитка Блажевська

 
Літературний клуб «МАРУСЯ» відсвяткував свій перший ювілей. Справа – засновник літклубу Дмитро Стретович, посередині – HR-менеджер Марія Придьма

 

Київський журналіст і публіцист Олександр Михельсон переклав українською роман Террі Пратчетта «Правда».

 

24 жовтня у столичному Музеї книги та книгодрукування вшосте відбувся літературно-музичний фестиваль під назвою «Sevama збирає друзів».

 

У Києві презентували книжку про таємниці Роліту. Книга Станіслава Цалика і Пилипа Селігея «Таємниці письменницьких шухляд» побачила світ у серії «Невідома Україна» (видавництво «Наш час»).

 

5 листопада у письменницькій сім’ї Шевченків – Наталки та Олександра - поповнення! В них народився син. Зріст – 54 см, вага – 3600, брюнет, очі сірі.

 
Листопад. Осінній XIII Київський міжнародний книжковий ярмарок. Ірен Роздобудько, Міла Іванцова, Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко 

 
 
Листопад. Осінній XIII Київський міжнародний книжковий ярмарок. Олександр Ірванець, Ірина Славінська та Анатолій Дністровий

 
Листопад. Осінній XIII Київський міжнародний книжковий ярмарок. Леонід Кравчук у центрі уваги журналістів і читачів



В Москві визначили переможців незалежної літературної премії «Дебют». У номінації «Мала проза» перемогла киянка Анна Гераскіна (більш відома за своїм літературним псевдонімом Аня Саніна) з оповіданням- «Я тебе не чую».


 
10 грудня у Києві представники української служби Бі-Бі-Сі оголосили переможця щорічного конкурсу «Книга року Бі-Бі-Сі». Перемогу здобув «Ворошиловград» Сергія Жадана. Світлана Пиркало

 
17 грудня у Києві презентовано нову книжку Ліни Костенко «Записки українського самашедшого», яка побачила світ у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».



Грудень. Валентин Бадрак презентував книжки «Как создать идею для лидера» та «Как достичь успеха и стать лидером», що складають першу і другу частини нового підручника «Стратегии выдающихся личностей (учебник для каждого)», який побачить світ у видавництві «Фоліо» в січні 2011 року.



Додаткові матеріали

06.01.2010|07:30|Події
Обличчя літературної України-2009 (ФОТО)
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери