Головна\Події\Презентації

Події

16.04.2010|07:35|Буквоїд

Віталій Портніков презентує книгу «Богородиця у синагозі»

16 квітня о 18.30 у книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3) відбудеться презентація книжки публіциста Віталія Портнікова «Богородиця у синагозі».

Видання книжок письменницької публіцистики (чи есеїстики) стало традиційним явищем в новітній українській літературі й журналістиці. Складніше з публіцистикою журналістською. 

Книжка  Віталія Портнікова в цьому жанрі засвідчує широкий  змістовий діапазон авторської колонки. Автор встигає надати читачеві поважну інформацію, розвинути сюжет, навести несподівані зіставлення, запропонувати своє осмислення історичних подій чи епізодів сучасності. Авторська колонка тому й авторська, що все в ній індивідуальне, суб’єктивне, ексклюзивне, навіть інтимне, одноразове й повторене бути не може. Кожна авторська колонка – це вчинок журналіста, який він спрямовує на примноження добра в соціальному довкіллі. 

Книжка «Богородиця  у синагозі» охоплює значний  хронологічний проміжок створення авторських колонок у тижневику «Дзеркало тижня»: від вересня 2000 до серпня 2006 року.  У політиці сім років – це ціла епоха. Чи відображена вона в колумністиці Віталія Портнікова? Звичайно! Можна сказати, що авторські колонки Портнікова мають стратегічний, а не тактичний характер, вони присвячені вічним загальнолюдським проблемам, тобто тому, що є актуальним завжди і навіть скрізь. 



Додаткові матеріали

01.04.2009|11:22|Re:цензії
Віталій Портніков: «Рекомендую прочитати книжки Жана Марі Лє Клєзіо»
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери