Головна\Події\Презентації

Події

25.05.2009|15:26|Буквоїд

«Українсько-польський тематичний словник» в книгарні «Є»

26 травня о 18 годині в книгарні «Є» (Київ, вул. Лисенка, 3 ст. м. «Золоті ворота») відбудеться презентація «Українсько-польського тематичного словника» за участі польського та українського авторів: Януша Ріґера та Орисі Демської-Кульчицької.

Двомовні тематичні словники останнім часом надзвичайно популярні, оскільки добре надаються для вивчення чужоземних мов. Словник містить близько 30 тис слів та зворотів і охоплює найважливіші ділянки щоденного й суспільного життя, зокрема лексику, пов’язану з інформатикою, банківською справою, торгівлею, релігією. Чимало місця у Словнику відведено техніці й точним наукам, однак перевагу має загальна лексика. Це дає підстави зараховувати Словник до числа найповніших з сучасних тематичних словників.

Словник стане у пригоді учням середніх шкіл, студентам, слухачам мовних курсів; може бути використаний також для вивчення мови за системою дистанційного навчання. Словник буде особливо корисним при опрацюванні конкретних тем і практикуванні розмовної мови.

За задумом авторів, він повинен служити для вивчення як польської, так і української мов. У словнику застосовано структуру, яка, на думку авторів, є найпрактичнішою. Автори відмовилися від посилань, натомість необхідно користуватися покажчиком змісту й тематичним покажчиком. 
 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери