Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

16.05.2009|20:03|Буквоїд

«З книгою - до дітей!» у Волинській області

У Волинській області розпочався Всеукраїнський благодійний проект «З книгою – до дітей!». В межах першого етапу благодійного проекту за участі віце-прем’єр-міністра України Івана Васюника відбулося урочисте вручення сучасної дитячої літератури для формування бібліотек шести дитячих установ Волині.

15 травня в Луцьку у навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою» директори та вихованці шести дитячих установ Волинської області отримали 1 650 книг сучасної дитячої літератури та 1000 журналів «Ангелятко», «Ангеляткова наука» та «Барвінок» для комплектування своїх бібліотек. Так, літературу отримали представники Липлянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату; Сенкевичівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів; Іваничівської спеціальної загальноосвітньої школи - інтернату; Головненської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування; Люблинецької загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів для дітей та НВК «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів»).

В заході взяли участь: віце-прем´єр-міністр України Іван Васюник, т. в. о. голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський, голова Волинської обласної державної адміністрації Микола Романюк, міський голова Луцька Богдан Шиба, президент БФ «Товариство «Приятелі дітей» Марина Криса, голова МХО «Витанія», координатор проекту «З книгою - до дітей!» Тарас Яценко, директор видавництва «Грані-Т» Тетяна Шахнік, Голова Правління ДАК «Укрвидавполіграфія» Василь Продан, Президент міжнародного благодійного фонду «Здоров’я майбутнього» Анна Платок.

Іван Васюник, зокрема, зазначив у своєму зверненні до учасників заходу: «Книжка є найважливішим джерелом формування світогляду і збагачення знань» і також додав, що дорогою, переглянувши перелік книг, він позаздрив дітям, що вони мають змогу читати таку літературу, бо у його дитинстві таких видань не було. На завершення І. Васюник вручив директорам дитячих установ сертифікати на отримання книг та журналів в межах благодійного проекту «З книгою – до дітей!». Зі свого боку, вихованці шкіл-інтернатів подарували почесним гостям власну концертну програму.










Також у цей день відбулася зустріч волинських письменників Володимира Лиса та Надії Гуменюк, книги яких видані київським видавництвом «Грані-Т», з вихованцями школи-інтернату в Луцьку.

На другому етапі проекту «З книгою – до дітей!» волонтери  з місцевих організацій «Наша справа» та YMCA  впродовж кількох тижнів відвідуватимуть дитячі установи та читатимуть подаровані книжки з дітьми. Згодом діти визначать улюблені книги, а їх автори разом із зірками культури, спорту чи шоу-бізнесу завітають до них на зустріч.    

Інформація: Прес-служба благодійного проекту «З книгою – до дітей!»



Додаткові матеріали

10.04.2009|10:21|Події
«З книгою - до дітей!» в Івано-Франківській області
28.03.2009|09:48|Події
«З книгою – до дітей!» у Вінницькій області
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери