Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Нагороди

Події

06.11.2017|09:15|Буквоїд

Художниця Валерія Соколова перемогла на Міжнародному бієнале ілюстрації

У Сербії під час відкриття виставки «Золоте перо Белграда» оголосили переможців Міжнародної бієнале ілюстрації «Золоте перо». Однією з переможців стала українська художниця Валерія Соколова. Нагороду вручають митцям з усього світу за визначний внесок у мистецтво ілюстрації.

Ілюстраторка Валерія Соколова потрапила також у топ найкращих ілюстраторів за версією журналу «3х3» у номінації «Дитячі книги». Щороку журнал, присвячений сучасному мистецтву ілюстрації, що виходить друком у США та поширюється по всьому світу, обирає найкращих художників. 

Соколова народилася у Львові. Закінчила Львівську художню школу, навчалась у Львівському поліграфічному інституті ім. Івана Федорова, згодом – у Державному білоруському театрально-художньому інституті. Перші друковані ілюстрації з’явилися в журналі «Жовтень» (1978). Закінчила Львівську Художню школу (1979). Навчалася на кафедрі «Мистецтво книги» Львівського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова (1981—1982), приватно навчалася мистецтва живопису у Володимира Черкесова.

Художниця проілюструвала книжки Грицька Григоренка (Олександри Судовщикової-Косач) «Королівна-крихітка та Киць-киць» (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»), «Коли ще звірі говорили» Івана Франка, «Белла-балерина» Лаури Еймі Ґарн («Видавництво Старого Лева»), а також написала та проілюструвала книжку «Лісові музиканти» («Видавництво Старого Лева»).

У 1992 році переїхала у США, де живе і працює дотепер. З 2005 року ілюстраторка постійно викладає ілюстрацію, дизайн, типографіку, іконопис та інші предмети в Університетах Нью-Йорка, продовжуючи успішну кар’єру ілюстратора дитячої книги. Художниця здобула найвищі американські нагороди — дві золоті медалі за найкращу дитячу ілюстрацію.  Дитячі книжки Соколової стали бестселерами видавництва «Standard Publishing» та перевидавалися у багатьох країнах.  Її книжку «Treasury of Christmas Joy» (Golden Books Publishing Company) було видано у 15-ти країнах світу.

Вона також є арт-директоркою «Аntheon Magazine», журналу найкращих студентських робіт Kingsborough Community College of City University of New York, який у 2010 році здобув золоту нагороду Колумбійського університету за художнє оформлення (найкраща публікація серед усіх cтудентських часописів американських коледжів).

Інформація: Читомо

Фото: Видавництво Старого Лева



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери