Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

27.03.2019|13:31|Буквоїд

Мирослав Лаюк читатиме вірші із нової збірки «Троянда» у Києві

6 квітня, у суботу, в Щербенко Арт Центрі Мирослав Лаюк прочитає поезії зі своєї нової збірки «Троянда», котра нещодавно вийшла друком у «Видавництві Старого Лева».

Читання відбудеться у просторі виставки Дар’ї Кольцової «Торкаюся» і супроводжуватиметься танцювальною імпровізацією від Totem Dance. Троянда – символ, що об’єднає вірші, зображення та рухи в єдине мистецьке дійство. Початок о 19:00. Адреса - Михайлівська 22-в. Вхід вільний.

Мирослав Лаюк – український поет, прозаїк і драматург. Автор поетичних книжок «Осоте!», «Метрофобія» та романів «Баборня» (увійшов у короткий список літературної премії Книга року ВВС-2016) та «Світ не створений». Лауреат премій «Літакцент року», «Смолоскип», « Коронація слова ».

Вірші Мирослава перекладені багатьма мовами.Його нова поетична книжка «Троянда» – це занурення всередину слів і змістів, спрощення й ускладнення одночасно. Поет відшуковує в собі і старих сенсах нові сили, а ілюстраторка Альона Соломадіна графікою і шрифтами допомагає читачам зануритися в образ слова.Дар’я Кольцова – художниця, перформерка, авторка інсталяцій та медіа-проектів, кураторка.

У 2015 році отримала гран-прі конкурсу МУХі та стала номінанткою премії PinchukArtCentre Prize 2015. Стипендіатка програми  «Gaude Polonia». Роботи художниці були представлені в Україні, Європі та США.У проекті «Торкаюся» художниця представила графіку, фото та відеороботи, що формують цілісний візуальний наратив про можливість доторкнутися до реальності іншого. Починаючи з притискань тілом до твердого скла копіювального приладу і завершуючи лагідними доторками об’єктивом камери до живого, чуттєвого й рухомого світу, художниця проводить глядача від крайньої точки холоду до крайньої точки теплоти.Totem Dance – це танцювальна компанія та професійна школа танців, танцювальна студія для дітей та дорослих і театральний простір. Totem Dance керує фестивальними програмами та організовує освітні події по всій Україні. Вихованці школи – учасники конкурсів, міжнародних та міждисциплінарних проектів, наймасштабніших і знакових фестивалів України, серед яких Гоголь Fest, Zelyonka Fest, Atlas Weekend.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери