Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

23.05.2018|10:03|Буквоїд

У рамках Книжкового Арсеналу відбудеться дискусія «Майбутнє без війн»

31 травня 2018 р., 14:00–14:45 у «Кафе Європа» відбудеться дискусія «Майбутнє без війн».

 

Учасники: письменник Зоран Жмирич (Хорватія), письменник Володимир Рафєєнко, перекладач Володимир Криницький, заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, журналістка видання «Час i Подiї» (США) Марина Олійник.

Модератор – виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда.

Що може буде гірше, ніж війна? Тільки не знати й не розуміти, через що пройшли ті, хто звідти повернувся, що вони пережили і що відчувають, як змінилось їхнє сприйняття мирного життя і ставлення до війни.

Блукаючи світом, війна, на жаль, не оминула й нас. Ми так звикли до миру, що ніхто навіть не гадав, ніби на долю нашої країни може випасти таке випробування. А дехто з нас і зараз не сприймає цієї війни. Але ж вона справжня!..

Мабуть, ми зробили неправильні висновки з досвіду наших прадідів, вважали такий розвиток подій абсолютно неймовірним і ніколи не готувались до цього, бо неможливо було уявити, що цей час настане.

І ми не перші такі. Війна руйнує людей, вивертає навиворіт почуття, змушує страждати, відчувати все крізь страх, гіркоту, біду, і робити таке, чого ти ніколи раніше не зробив би.

Колишня Югославія теж пройшла через серйозні військові конфлікти. Порівнювати це неможливо і не варто, але можливо записати. Записати, щоб читали й робили висновки. Зрозуміли ціну своїх помилок і будували нове майбутнє – без війн.

Цьогоріч спеціальним гостем на Книжковому Арсеналі в рамках міжнародної програми став Зоран Жмирич – людина, яка пройшла крізь саму гущу балканських конфліктів, зумівши зберегти в собі людяність і дійти висновків, що стали основою для работи над особливою книгою – романом «Блокбастер», який спеціально до Арсеналу–2018 виходить в українському перекладі у видавництві «ФАБУЛА».

31 травня о 14:00 у Кафе «Європа» відбудеться дискусія «Майбутнє без війн» за участі Зорана Жмирича, Володимира Рафєєнка, Володимира Криницького, Марини Олійник, Дмитро Золотухіна за модерації Євгена Магди.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери