Головна\Події\Зустрічі

Події

12.05.2016|09:51|Буквоїд

Лариса Денисенко у проекті Мар’яни Савки «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину»

13 травня, про справедливість як життєву цінність говоритимуть головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка та письменниця, правозахисниця Лариса Денисенко.

 

 

Це четверте відкрите інтерв’ю в рамках культурного проекту Мар’яни Савки «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину».Зустріч розпочнеться о 17:00 у дворику «Львівської копальні Кави» (пл. Ринок,10).

Нерідко доводиться чути, що українці – народ із загостреним почуттям справедливості. Та чи замислювалися ми про суть справедливості, про те, на чому вона базується і яку роль відіграє для кожного з нас у повсякденному житті? На думку Лариси Денисенко, «справедливість  -  родичка совісті. Справедливість стоїть вище за примус, бо замішана вона на добровільності, свободі та відповідальності людини».

Як адвокат, що представляє інтереси громадян в Європейському суді з прав людини, Лариса Денисенко чудово розуміє ціну справедливості та умови, які її підтримують. Тож розмова під час відкритого інтерв’ю піде про гарантії справедливого ставлення, необхідність рівності перед законом, а також про відповідальність за порушення справедливості. «На мій погляд, принцип справедливості є саме тією основою, на якій ґрунтується принцип верховенства права, - каже Лариса. -  Закони можуть бути поганими, закони можуть не прописати все, і тоді  треба вирішувати справу по справедливості»

Проект «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину» передбачає 12 публічних інтерв’ю з цікавими і впливовими жінками: Ольга Герасим’юк розповіла про важливість рівності, Зоя Казанжи – про вагу незалежності, Ірина Снітинська розмірковувала про цінність життя. Кожна з учасниць сама обирає цінність, що є визначальною для неї. Проект має кілька завдань. Перше – озвучити важливі та болючі для суспільства теми. Друге – від розмови перейти до реальної допомоги. Цим проектом збираємо кошти на ремонт і облаштування маніпуляційного кабінету у львівському ОХМАТДИТі. У форматі free donation людям, які прийдуть на зустріч, ми запропонуємо «оцінити» розмову. Усі інтерв’ю і додатково написані учасницями проекту есеї про цінності стануть книжкою, яка буде презентована навесні 2017 року.


Лариса Денисенко — українська письменниця, адвокат, правозахисник, телеведуча. Веде адвокатську практику. Має ліцензію на здійснення адвокатської практики у Торонто та Оттаві щодо справ, пов´язаних з біженцями та мігрантами. Є одним із адвокатів, які представляють інтереси громадян в Європейському суді з прав людини (Страсбург).

Працювала ведучою культурологічної програми «Документ» на телеканалі 1+1, а також сценаристом у телевізійних проектах СТБ й 1+1. Пише колонки, оповідання та есеї як для глянцевих журналів, так і для бізнес-тижневиків. За дебютний роман «Забавки з плоті та крові» отримала гран-прі Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002». Книжки «Танці в масках» та «Сарабанда банди Сари» отримували звання «Краща українська книга» за голосуванням читачів та професійного журі тижневика «Корреспондент».

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери