Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

16.04.2009|09:14|Буквоїд

«З книгою – до дітей!» в Івано-Франківській області

ІІІ етап Всеукраїнського благодійного проекту «З книгою – до дітей!» на Прикарпатті розпочався зустріччю відомого українського письменника Степана Процюка із вихованцями обласної школи-інтернату в селі Угорники Івано-Франківської області.

Автор книг, які найбільше сподобалися вихованцям дитячого закладу, прочитав свої нові твори дітям, а також відповів на всі їхні запитання. Зокрема, Степан Процюк прочитав оповідання про дитинство Василя Стефаника з нової книги «Про Василя Стефаника, Карла-Густава Юнга, Володимира Винниченка, Архипа Тесленка, Ніку Турбіну» із серії «Життя видатних дітей» видавництва «Грані-Т». Відповідаючи на питання дітей, він розповів, чому вирішив стати письменником і коли почав писати; що легше писати – поезію чи прозу, звідки у нього беруться ідеї для нових творів та чи не нудно йому писати книги. Зі свого боку, вихованці школи-інтернату з великою вдячністю подарували організаторам благодійного проекту «З книгою – до дітей!» намальовані ними ілюстрації до книги «Аргонавти» Степана Процюка та музичну програму. На завершення зустрічі діти попросили автора залишити автограф у його книгах, які видавництво «Грані-Т» передало у бібліотеку дитячого закладу в листопаді минулого року в межах першого етапу благодійного проекту.

Після зустрічі в приміщенні конференц-залу готелю «Надія» в м. Івано-Франківськ відбулася прес-конференція організаторів та партнерів проекту «З книгою – до дітей!», де вони повідомили про рішення передати нову літературу у ще чотири заклади на Прикарпатті – Тлумацьку спеціальну загальноосвітню школу-інтернат інтенсивної педагогічної корекції, Перегінську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, Солотвинську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат та Яблунівську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат. Загалом було передано понад 1000 книг, більшість з яких надала ДАК «Укрвидавполіграфія», що також є партнером проекту з квітня цього року. Координатор Всеукраїнського благодійного проекту «З книгою –до дітей!» Тарас Яценко повідомив, що впродовж травня волонтери з Івано-Франківської станиці НСОУ «Пласт» відвідають ці дитячі заклади та почитають подаровані книги з дітьми. Присутній на прес-конференції заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Коржак подякував організаторам проекту, зокрема МБФ «Україна 3000» та БФ «Товариство «Приятелі дітей» в особі  Марини Криси, видавництву «Грані-Т» в особі директора Тетяни Шахнік та МХО «Витанія» в особі її голови Тараса Яценка за турботу про дітей Івано-Франківщини.    

Інформація: Прес-служба благодійного проекту «З книгою – до дітей!»

Див. Фоторепортаж



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери