Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Події

02.05.2019|17:30|Буквоїд

Завершено зйомки фільму "Чорний ворон"

Завершилися зйомки історичного повнометражного фільму "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману-бестселеру українського письменника Василя Шкляра

Про це повідомила прес-служба Державне агентство України з питань кіно у Facebook.

"ТЕТ-Продакшн" на замовлення телеканалу 1+1 завершив зйомки повнометражного фільму "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману-бестселеру українського письменника Василь Шкляр. Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно", - йдеться у повідомленні.

Голова Держкіно Філіп Іллєнко заявив, що створення фільму про повстанський рух часів Холодноярської республіки є значущою подією.

"Сьогодення доводить, що невивчені уроки історії повертаються до наступних поколінь: ми й досі боронимо незалежність рідної землі. Сподіваюсь, творцям фільму вдасться передати на екрані історичні події того часу і стрічка стане помітним мистецьким явищем", - сказав він.

Зйомки картини тривали з жовтня 2018 року. Основними місцями подій у стрічці були територія Холодного Яру та Мотронинського монастиря на Черкащині.

На екрані святиню відтворювали у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, оскільки після реставрації монастир не зберіг історичного вигляду.

Творча група за час роботи над проектом вирушала у декілька експедицій Україною, зокрема, до мисливського палацу графа Шувалова (Тальне), Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав", а у селі Поташ знімали масові сцени, у яких були задіяні понад 150 акторів.

У фільмі головні ролі виконали Тарас Цимбалюк, Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Азіз Абдурашидов, Зоряна Марченко, Наталя Сумська, Аліна Коваленко, Олексій Тритенко, Данило Мірешкін та інші.

Режисером фільму виступив Тарас Ткаченко, сценарист - Тарас Антипович, оператор-постановник – Олександр Кришталович, художник-постановник – Ігор Філіппов, художник по костюмах – Марія Квітка, художник по гриму – Лариса Сапанович. Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму був Александр Ткаченко.

Прем’єра історичної драми про боротьбу козаків Холодноярської республіки з більшовиками відбудеться у кінотеатрах України вже цього року.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери