Головна\Події\Інтернет

Події

02.12.2009|12:33|Буквоїд

«Лібрусєк» покінчив із піратством

Одна із самих популярних у Рунеті «піратських» бібліотек домовилася про співпрацю з «Ексмо» та «АСТ».

Спочатку цю новину з посиланням на повідомлення Іллі Ларіна, творця «Лібрусєка», розмістив у своєму блозі на сайті один з користувачів бібліотеки. Мова в повідомленні йшла про те, що бібліотека «легалізується», оскільки її керівництво зуміло домовитися про співпрацю з великими видавництвами - «Ексмо» та «АСТ».

Відповідно до нової політики, при спробі завантажити будь-яку представлену на сайті книгу анонімні користувачі порталу будуть перенаправлятися до онлайн-магазину. Зареєстровані користувачі бібліотеки «Лібрусєк» зможуть отримувати доступ до всіх представлених на сайті книг після придбання місячного абонемента, який обійдеться їм приблизно в 10 доларів щомісяця. Ці гроші будуть розподілятися між видавництвами для подальшої виплати авторам. За словами Ларіна, «наша мета - багато книг. Не халява, а доступність. Абонемент їй не суперечить». Втім, творець ресурсу припустив, що «криків буде багато» - і не помилився.

При цьому варто зазначити, що процес «легалізації» діяльності бібліотеки розпочався раніше, коли «Лібрусєк» на початку осені домовився про співпрацю з компанією «Літрес». У зв´язку з цим для експертів розвиток подій не став несподіваним.

Інформація: pro-books.ru/">pro-books.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери