Головна\Події\Культура

Події

23.01.2024|15:46|Буквоїд

Постав російську книгу у куток: Vivat і Гуркіт оголосили про збір на пікап для ППО

Видавництво Vivat долучилося до збору благодійного фонду «Гуркіт» на пікап для ППО.

 

Що збираємо?

Будь-які російськомовні книжки, які відправляться на переробку. Також можна приносити іншу макулатуру — старі книги, журнали, газети. За кожні 5 кг видавництво даруватиме знижку -30% на наступну покупку.

Де збираємо?

У фізичних магазинах Vivat у Києві, Харкові, Львові та Івано-Франківську. 

  • Київ, вул. Петра Сагайдачного, 8
  • Київ, вул. Велика Васильківська,101
  • Львів, Галицька площа, 12
  • Харків, вул. Квітки-Основ‘яненка, 2
  • Харків, вул. Сумська, 67 
  • Івано-Франківськ, вул. Труша, 4 
  • Івано-Франківськ, площа Ринок, 5

Навіщо збираємо?

Кошти, отримані від переробки книжок, долучимо до збору на придбання авто (підвищеної прохідності типу «пікап 4х4») для мобільно-вогневої групи, яка працюватиме на напрямку, де найчастіше перетинаються маршрути шахедів. 

Як довго збираємо?

Дата завершення збору — 20 березня 2024 року. 

«Зараз ми живемо в ситуації, коли від дій наших військових залежать наші життя. І водночас життя військових  від наших дій. Тому ми просто зобов´язані бути активним, свідомим тилом, на який хлопці та дівчата із сил оборони завжди можуть покластися. І саме тому видавництво Vivat спільно із благодійною організацією «Гуркіт» проводить збір на пікап для ППО. 

За майже два роки повномасштабної війни росія зруйнувала понад 220 українських бібліотек, знищила майже 200 млн примірників книжкового фонду. Щодня вбиває військових і цивільних. Тож здача російських книжок на макулатуру, гроші з переробки якої підуть на посилення 1 мобільно-вогневої групи, мені здається дуже правильним і символічним кроком», — розповіла Юлія Орлова, генеральна директорка видавництва Vivat.  

«Для придбання одного пікапу, назвімо його Vivat-мобіля для ППО, необхідно близько 250 тисяч гривень. З розрахунку 3,5 - 4 гривень за кілограм макулатури потрібно зібрати не менше 60 тонн. Це насправді багато. Але ми впевнені, що завдяки розголосу, різноманітним заходам з письменниками, можливості придбати листівки, цільове інформування про банку для збору коштів, зможемо оперативно зібрати потрібну суму. Акцію вже позитивно сприйняли в різних регіонах», — розповів Влад Самойленко, очільник БФ «Гуркіт».  

БФ «Гуркіт» — благодійна організація, що допомагає військовим, медикам, цивільним на деокупованих та прифронтових територіях.  



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери