Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Культура

Події

25.02.2020|12:00|Буквоїд

Українські митці створять оперу для Василя Сліпака

Команда українських митців заявила про початок роботи над масштабним проектом – створення сучасної опери, присвяченої воїну і співаку Василю Сліпаку та всім захисникам України.

Авторкою ідеї є відома режисерка та співачка  Уляна Горбачевська (що днями стала відомою для загалу через участь в шоу "Голос Країни").

Музику писатиме випускниця Королівської Консерваторії в Гаазі композиторка Марія Олійник. У складі співочого ансамблю є актор театру ім. Леся Курбаса, виконавець головної ролі у фільмі «Червоний» Микола Береза.  Керівницею проекту є виконавча директорка «YMCA Lviv» Олександра Сорокопуд. Над проектом також працюють Орест Сліпак («Фундація Василя Сліпака»), Алім Алієв (ГО «Кримський Дім»), музикознавиця Леся Олійник та ще багато людей доброї волі.

Першим кроком амбітного проекту стане постановка Музично-театрального дійства «Міф Роду», котре поєднає традиційний український спів, імпровізаційну музику, театральні костюми та відео-арт. 

Загалом опера складатиметься із 5-ти міфів: «Міф Роду», «Міф Дому», «Міф Любові», «Міф Степу» та «Міф Залізного Серця». Над її створенням митці планують працювати цілий рік. За робочу назву опери обрано «Ukraine Terra Incognita», адже її місія – презентувати сучасне українське мистецтво у найпрестижніших залах світу.
«Найкращий спосіб вшанувати пам’ять героя – продовжити справу, якою він жив. Ми хочемо, щоб пам’ять про «Міфа» Василя Сліпака не потонула у потоках пафосних промов і сліз. Тому ми робимо для Василя Сліпака вишуканий сучасний музичний проект, який  через  давні пісні, промовлятиме  про ті сутності Батьківщини, волі, любові, котрі він захищав», – заявляє команда проекту. 


Для того, щоб розпочати проект митці проводять кампанію на Спільнокошті та запрошують всіх, для кого важливі пам’ять про Василя та розвиток сучасного українського мистецтва, допомогти справі.  
Будьте серед тих, хто почав велику справу! 
Допомогти нам на СПІЛЬНОКОШТІ (це лише кілька кліків).

Сторінка проекту: https://ymca-lviv.org

Приєднуйтесь до нас: www.facebook.com/MifRodu

Дивіться фрагмент опери та відеозвернення команди.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери