Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

11.12.2019|17:34|Буквоїд

Детективні історії повернення українських культурних цінностей у Мистецькому арсеналі

12 грудня о 18:30 у Мистецькому арсеналі відкриється виставка «СПЕЦВАНТАЖ! Історії повернення українських культурних цінностей».

О 17:30 відбудеться престур для представників медіа. 

Проєкт присвячено поверненню в Україну картини «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною» Михайла Паніна, а також усім, хто долучився і долучається нині до повернення культурних цінностей в Україну.

Серед експонатів на виставці представлено роботи голландських майстрів Корнеліса Пуленбурга та Корнеліса Бельта з Музею Ханенків, рукописну грамоту Петра І з Національної бібліотеки ім. Вернадського, колекцію археологічних предметів, рідкісні архівні матеріали та фотодокументи довоєнних часів, столітні писанки і книжкові колекції, а також історії їх втрати та повернення в Україну.

Неможливо точно порахувати, скільки мільйонів рухомих пам’яток культурного надбання — від фресок до фотоархівів — втрачено внаслідок історичних катаклізмів ХХ століття. Виставка «СПЕЦВАНТАЖ!» розкаже справжні детективні історії повернення пам’яток та музейних предметів із-за кордону. Долі цих предметів виявилися щасливішим, ніж усіх інших, пригоди яких досі продовжуються.  

Позначка «СПЕЦВАНТАЖ!» маркує фінали успішних історій, коли експонати ретельно запаковують, транспортують і зустрічають як особливу цінність. 

Виставка «СПЕЦВАНТАЖ!» триватиме з 12 грудня до 19 січня 2020 року. 

Спеціальні події освітньої програми виставки розкажуть більше про стан, проблеми та перспективи повернення вкраденої культурної спадщини в Україну. Зокрема, у п’ятницю, 13 грудня о 16:00 в Мистецькому арсеналі  відбудеться дискусія щодо актуальних питань повернення в Україну «Скіфського золота». Учасниці дискусії — заступниця Міністра культури, молоді та спорту Світлана Фоментко та директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери