Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

09.06.2016|15:50|Буквоїд

«Discursus» започаткував соціальний проект для популяризації читання

1 червня стартує соціальний проект «Одну купуєш — одну даруєш».

Він кардинально змінить ситуацію з читанням в Україні. Мільйони потенційних читачів сучасної української книжки просто не мають можливості з нею зустрітися — через відсутність мережі розповсюдження, через складну економічну ситуацію, через те, що бібліотечні фонди поповнюються вкрай малою кількістю літератури. Ми змінимо ситуацію, даруючи книги. Хочемо створити читаючого покоління, яке збудує успішну країну.

Одного разу Блейк Мікоскі поїхав у відпустку до Аргентини. Повернуся до Америки він не з магнітиками і засмагою, а з натхненням і новими ідеями. Саме в Аргентині Блейк відчув, що може змінити цілий світ і допомогти тим, хто так потребує цього. Надихнули чоловіка босі ноги. Він побачив, що багато аргентинських дітлахів ходять по вулиці без взуття, і причиною цього є бідність. Велике бажання допомогти і небайдужість привело Мікоскі до рішення відкрити фабрику з виробництва взуття. При цьому однією з основних цінностей компанії став девіз – «Buy one – give one». При купівлі однієї пари взуття, така сама безкоштовно відправляється до тих, хто її потребує, але не може придбати.

Згодом компанія Блейка «Toms Shoes» стала відома на весь світ, а її бізнес-ідею почали використовувати і інші відомі бренди. Сьогодні кожен може прислухатись до свого серця і почути голос небайдужості. Коли країна знаходиться в стані війни, кількість людей, що потребують допомоги, різко зростає. Вони проходять випробовування складнощами, а інші проходять випробовування людяністю.

«Одну купуєш — одну даруєш» – соціальний проект, який робить читання не лише насолодою для душі і розуму, але й можливістю допомогти іншим.

Протягом цілого літа кожен проданий примірник будь-де будь-якої книжки видавничого партнера проекту Літературної агенції "Discursus" (http://www.discursus.com.ua/books/) означає, що такий самий примірник буде передано безкоштовно:

- у бібліотеки (шкільні, сільські, для дітей та юнацтва…);

- волонтерам та громадським організаціям, які працюють в гуманітарній сфері;

- українським військовим в зону АТО;

- знаєш, кому потрібні книжки – пиши на нашу сторінку: facebook.com/OneOneSocial.

Читання – особливий вид психотерапії і можливість знайти рішення для того, щоб змінити своє життя. Художні тексти «чіпляють» і змушують забути про те, що життя – це суцільні проблеми, вибухи, криза, бідність і безвихідь. Книга – це два квитки. Один – у світ письменника. Другий – у світ власної душі. Драма, вірші, романи – чудова можливість пізнавати себе і знаходити сили триматись, перегортаючи сторінки. Долучитись до акції можна цієї ж миті.

Акція поширюється на всі точки продажу книг видавничих партнерів проекту, у тому числі на сайти видавництв та інтернетні книгарні. Книжки будуть передаватися щомісяця за підсумками продажів попереднього. Звіти оперативно публікуватимуться на сторінці проекту: facebook.com/OneOneSocial.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери