Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Книжковий ринок

Події

16.05.2013|08:18|Буквоїд

Ірина Фаріон хоче перевірити видавців Віктора Януковича

Депутати ВО "Свобода" Леонтій Мартинюк та Ірина Фаріон попросили Генпрокурора перевірити інформацію про діяльність ТОВ "Новий світ", яке нібито видає книжки президента. Про це повідомила прес-служба політсили.

Зокрема, "свободівці" просять главу ГПУ Віктора Пшонку провести розслідування та з´ясувати чи має підприємство "Новий світ" документи на право друкувати книги, а також можливість підтвердити, що видавало книжки президента Віктора Януковича у 2011-2012 роках.

Також депутати хочуть дізнатися, яким накладом ці книги було видано і коли, а також яким фірмам-дистриб´юторам передано книги Януковича для розповсюдження. 

Окрім того, Фаріон та Мартинюку цікаво, чи фінансові показники ТОВ "Новий світ" дають можливість виплачувати винагороду авторові у розмірі 15,551 мільйонів гривень на рік.

"Сумніви народних депутатів-націоналістів ґрунтуються на тому, що книжок, написаних Януковичем, немає ні в продажу, ні в бібліотеках", - зазначили у прес-службі "Свободи"

"У Фонді президентів України Національної бібліотеки ім. В. Вернадського представлено видання "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "…І рік при владі. Від кризи – до економічного зростання", "Як Україні далі жити". Але ці книги видано ще до того, як на них отримала право типографія ТОВ "Новий світ", - зазначили у політсилі.

"Виникають сумніви, чи зазначене підприємство взагалі друкувало книжки президента у 2011-2012 роках. Можливо, організація лише виплачувала винагороду авторові. У такому разі виникає підозра у вчиненні корупційного діяння з боку ТОВ "Новий світ"", – констатують "свободівці".


Інформація: «Українська правда»



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери