Головна\Події\Книжковий ринок

Події

22.10.2009|16:30|Буквоїд

Видавці притримають електронну версію нового роману Стівена Кінга

Видавництво Scribner відмовилося від ідеї опублікувати одночасно паперову та електронну версію нового роману Стівена Кінга «Under the Dome» («Під куполом»): електронний варіант книги з´явиться 24 грудня, тобто на місяць пізніше запланованого.

Scribner збирається продавати обидва варіанти роману за 35 доларів, тоді як магазини Target.com, Amazon і Walmart.com приймають попередні замовлення на книгу з цінником 9 доларів. Scribner, як і іншим невеликим незалежним книготорговцям така ціна здається занадто низькою. Інші видавництва також вимушено пішли на такі кроки, розводячи в часі вихід паперових та електронних варіантів автобіографії Едварда Кеннеді «True Compass» і книги Сари Пейлін «Going Rogue».

Стівен Кінг є одним з піонерів та поборників електронних книг: ще у 2000 році він опублікував повість «Riding the Bullet» («Верхи на кулі») в інтернеті, причому в перші дні цей твір можна було викачувати безкоштовно, і текст перетворився на мережеву сенсацію. У 2009 році Amazon.com, запускаючи нову версію власного пристрою для читання електронних книг Kindle, отримав у своє розпорядження невелику повість Кінга «Ur», яка була написана спеціально для Kindle, причому пристрій ще і фігурував у тексті.


Інформація:  lenta.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери