Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

21.07.2016|16:41|Культурно

Топ-7 книжкових новинок літа від «Видавництва Старого Лева»

Друзі! Відчуваєте розмаїття літніх смаків? Фруктові, ягідні… Подекуди – солодкі, а інколи – з кислинкою… Несамовито прагну поговорити з Вами про те, що таке літо і якими його преференціями можна, і навіть варто користуватися. Нижче Ви віднайдете підказку, а заодно і пораду почуєте!

Для когось літо – це відкрита перспектива цікавих авантюр в процесі приголомшливих подорожей, для когось – лінивий релакс на спекотному пляжі (тернопільський «Дальній» чи Сонячний берег Болгарії – вибір за Вами), а хтось розглядає літо як чергову нагоду відчути себе заземленіше, пораючись серед городини на власній земельній ділянці. А як щодо поєднання усіх варіацій проведення літа, не задумувалися? Заохочую Вас пірнути у вирій пригод, подорожуючи незвіданими книжковими світами!
 
Перегортаючи сторінки улюблених книг, кайфуйте, куштуйте, ласуйте ними, вдихаючи в процесі читання квітково-млосні запахи літа… 
Отож, невеличка анотація книжкових «смаколиків», які допоможуть піймати літературний екстаз цього літа.
 
 
Хто ще не встиг зрозуміти та полюбити мистецтво – той просто-таки зобов’язаний перегорнути сторінки цієї книги! У ній піде мова про те, що таке мистецтво в усіх його тонкощах та палітрі кольорів. Пірнаючи у найглибинніше підсвідоме мистецтва (ні-ні, ітиметься зовсім не про дядечка Фройда), із допомогою художників Ви прищепите своїм найріднішим чадам любов до прекрасного. Адже книга розкриє Вам і Вашим дітлахам увесь космос і всі потаємні грані надскладної роботи художника XX століття! А мистецтво, як Ви знаєте, завжди нетлінне, воно – вічне!
 
Волошин Богдан. «Політ золотої мушки» 
 
Відчути літо у всій його повноті Вам допоможуть не лише ягідно-фруктові присмаки цього сезону, але й… незабутній смак покутсько-бойківських говірок вигаданого галицького містечка Бурачковичі та сусіднього від нього села Лопушна! Пірнайте у світ ірреальних та фантасмагоричних оповідок-хронік разом із головними героями книжки – мерією містечка, простими містянами та іншими, не менш колоритними жителями – достойниками та достойницями!
 
Гокінґ Стівен, Гокінґ Люсі. «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» 
 
Зізнайтеся, у кого з Вас бодай раз не промайнула думка полетіти у космос (згадаймо лишень легендарні часи першого польоту людини у космос!)? А про подорож Всесвітом на астероїді не мріяли? Книжка рекомендується маленьким дослідникам, першовідкривачам усього нового, майбутнім науковцям і просто любителям веселощів. Автори книги продовжили «бунт» на космічну «еру», коли тема вильоту людини в космос була у всіх на слуху, а кожен другий знав напам’ять імена відомих космонавтів. Перебуваючи у приємному товаристві геніального фізика, його донечки та сміливого хлопчика Джорджа, Ви дізнаєтеся про наявність сучасних надтехнологій, адже, як виявляється, існує суперкомп’ютер, котрий уміє розмовляти! Ви також довідаєтеся які таємниці приховує у собі Сусідський Сад… Ці та інші космічні цікавинки подаються читачам у неперевершеному переплетенні добірного гумору із науковими фактами!
 
Вперше за всю історію існування львівське видавництво пропонує Вам та Вашій допитливій малечі ексклюзивне «ноу-хау»: всередині книжки Ви знайдете особливе скретч-покриття, під яким приховується універсальна загадка! 
 
Мартель Янн. «Життя Пі» 
 
Екранізація цього однойменного роману вже встигла побачити світ. Книга про екстремальні та небезпечні мандри хлопця Пі, батько котрого був власником індійського зоопарку. Про еміграцію до Канади, палку віру, що тримає в живих, боротьбу за виживання, дружбу і навіть запеклий бій із зниклими тваринами зоопарку, що опиняються із головним героєм сам-на-сам у рятівному човні… Як воно – бути в такій ситуації? Вловіть та утримайте на момент прочитання цієї книги увесь спектр переживань, що їх відчули герої…
 
 
І знову мандри світами. На цей раз – морськими! На противагу книжкам про лицарські обладунки, про закоханих героїв-визволителів і захисників дам свого серця, автор цієї книги пропонує читачам шість оповідань про сміливого мореплавця-рятівника, розповідає про його перемоги і випробування впродовж морських подорожей. Головний герой – борець за краще життя, винахідливий та підприємливий літературний персонаж. Про що детальніше йдеться у книзі – читайте!
 
Сульберґ А. Аудгільд. «Хто проти суперкрутих» 
 
Книжка про 12-річну Анне Беа, яка соромиться себе, свого тіла.  Але сила не у крутизні, в чому так інтенсивно намагаються переконати троє дівчаток свою несміливу закомплексовану  однокласницю – головну героїню книжки. Не падати духом, не опускати у безвиході руки, вище піднімати носа навіть тоді, коли, здавалося б, увесь світ проти тебе; сміливо та впевнено давати відсіч – усього цього навчитеся в процесі читання. Про перемогу над собою і те, яку потужну зцілювальну силу приховує у собі справжня міцна дружба – читайте у книзі «Хто проти суперкрутих».
 
 
Чому Ваші діти ніяк не можуть Вам догодити? Та, що найважливіше – аналогічне питання задають і діти, адже цього вони очікують саме від Вас, своїх батьків! Як налагодити справжню дружбу між Вами і Вашою кровинкою, бути не жорстоким «деспотом», а люблячим порадником, без слів розуміти та навчитися підтримувати дитину навіть тоді, коли Ви абсолютно з нею не згідні.
 
Книга-нагадування про те, що егоїстичність та зухвалість Вашої дитина – не тавро, а захисна маска, яка вберігає її від болю та помагає домогтися своїх справжніх, істинних потреб та бажань. 


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери