Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Зустрічі

Події

20.04.2013|17:16|Буквоїд

Андрій Любка і Любко Дереш проведуть спільний творчий вечір у Києві

У суботу, 27 квітня, провідні молоді українські письменники – Андрій Любка і Любко Дереш – проведуть спільний творчий вечір у Києві.

Вечір, на якому все буде особливим: і приміщення (надзвичайно атмосферна зала «Мистецької платформи»), і учасники, імена й прізвища яких неуважне вухо може сплутати (Любка+Любко), і сама тема заходу, адже письменники поговорять про «Страх. Жінки. Успіх» (до речі, ці три теми розмови вони обрали самі). Розмова рухатиметься від приватних історій і спогадів до читання фрагментів авторських текстів, тож публіка зможе стати свідком цікавих переходів від життя реального до вигаданих історій, від перетинання приватного досвіду і літератури, вигадки як основи літератури і справжнього життя, яке часом цікавіше за будь-яку вигадку. Про страхи, про муз, про перемоги. Пікантності вечору додає той факт, що Андрій і Любко не знайомі між собою, ніколи не бачилися вживу, тож їхня розмова буде справді динамічною і непередбачуваною, як у перші хвилини зустрічі.

Андрій Любка прокоментував ідею спільного вечора так: «Мені  цікаво поспілкуватися в такому форматі - коли ми сідаємо за стіл і починаємо знайомитися. Особливо з Дерешем, постаттю для мене важливою й багато в чому знаковою. Знайомитися, говорячи про важливі й складні для кожного з нас речі, намагаючись жартувати і відбріхуватися, що, однак, ніколи не вдається, тож і доводиться говорити правду, бути собою. А між тим читати фрагменти творів, перекидаючи чергові містки між життям і літературою, між вигадкою й міфом; зрештою, ніхто ж не знає яке життя справжніше: те, яке ми живемо, чи те, яке ми описуємо і створюємо словами».

Любко Дереш відгукнувся так: «Для мене зустріч з Андрієм Любкою - це подія. Я давно стежу за його розвитком і змінами, і час від часу стаю його мимовільним читачем чи слухачем. Андрій цікавий мені як людина, він багато знає і вміє думати, що мені вдається не завжди. Наша розмова буде водночас і знайомством - до цього ми не зустрічались. Мені цікавий талант в людині, і знайомство з Андрієм - нагода побачити блиск таланту наживо, без посередників.»

Організатор і модератор вечора - письменник Марк Лівін.

Вхід - 50 грн.

Місце: Київ, вул. Грушевського, 4-Б (вхід  в арку перед книгарнею «Наукова думка».

Час: субота, 27 квітня, 19.00.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери