Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

07.09.2009|16:31|Буквоїд

Переможцю літературного конкурсу «Українська сила» - 10 тисяч гривень

Ім’я переможця безпрецедентного для українського книжково-літературного ринку конкурсу, який провели «Видавництво Старого Лева», мережа АЗС «ОККО» та найсильніша людина світу Василь Вірастюк, стане відомо під час офіційного відкриття Форуму видавців-2009 у Львові – на сцені Львівської Опери (у четвер, 10 вересня, ввечері).

Конкурс рукописів до книжкової серії «Українська сила» львівське дитяче «Видавництво Старого Лева», заручившись підтримкою своїх надійних партнерів - мережі АЗС «ОККО» та Василя Вірастюка, - оголосило навесні цього року. До початку серпня на адресу видавництва надійшло два десятки творів. З-поміж них журі у складі головного редактора «Видавництва Старого Лева» Мар’яни Савки, письменників Зірки Мензатюк та Олександра Гавроша і журналістки, керівника відділу культури газети «Високий Замок» Галини Гузьо й обирало найкращий рукопис, автор якого стане володарем 10 тисяч гривень преміальних.     

- Рукописи - про Івана Сірка, Луку Бондаря, Довбуша, Мамая, силачів-запорожців та інших героїв - надійшли до нас від авторів з усієї України, - каже головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. – Що відрадно, більшість – від поки що невідомих, молодих письменників. Деякі твори – хорошої літературної якості. Але є й такі, що не відповідають нашим вимогам. Ми чекали прозу пригодницького жанру, написану на основі історичних довідок, життєписів, легенд та авторської фантазії про видатних українських богатирів, героїв, відчайдухів. А серед надісланих рукописів багато просто казок, а ще є цілком дорослі твори, з такою лексикою, яка з дитячою літературою не сумісна... Утім, вибрано три рукописи, з яких вибиратимемо переможця. 

Серію  «Українська сила» «Видавництво Старого Лева» започаткувало у 2007 р. Дебютним твором у ній стала захоплююча дитяча повість закарпатського письменника Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили – найдужчої людини світу». Книжка написана на основі біографії реальної людини – Івана Фірцака, якого ще називали Іваном Силою або Кротоном. Він родом із села Білки, що на Закарпатті. У 1930-х роках силач прославився як знаменитий цирковий артист, найсильніша людина світу. До видання книги як меценат долучилася мережа АЗС «ОККО», а до її промоції - сучасний богатир України, найсильніша людина світу Василь Вірастюк.



Додаткові матеріали

06.02.2009|08:06|Події
«Українська сила»: конкурс дитячої прози
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери