Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

02.08.2018|17:57|Укрінформ

ТОП-5 найкращих книжок від Бенюка, Ступки та Вітовської

Що рекомендують прочитати українські актори

Що рекомендують прочитати українські актори

Читати книги – це цікаво, корисно і модно. Через книгу ми вчимося розуміти світ, людей та події. Існує думка, що у тих, хто багато читає, підвищуються шанси побудувати вдалу кар´єру. А що саме стоїть на полицях бібліотек відомих і успішних українців? Сьогодні топ-5 найкращих книжок склали українські актори.

Богдан Бенюк, актор театру і кіно, Народний артист України, актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка:

- Раджу всім почитати роман «Століття Якова» українського письменника Володимира Лиса, та й не лише цей його твір, а й інші. Також, як на мене, дуже гарна «Антологія української поезії ХХ століття» під упорядкуванням Івана Малковича. Почитайте «Ромео і Джульєтту» Шекспіра в новому перекладі Юрія Андруховича. Ще мені дуже подобається як пише Любко Дереш, всі його твори гідні того, щоб ними захоплювались. І, звичайно, неодмінно кожен українець має прочитати український переклад Біблії.

Ірма Вітовська, актриса театру і кіно, заслужена артистка України, актриса Київського академічного Молодого театру:

- Зараз на читання залишається все менше часу, але я люблю хорошу книгу і читаю сучасну українську літературу, зараз почну «Коханці юстиції» Юрія Андруховича. Дуже люблю «Фелікс Австрія» Софії Андрухович і переконана, що її неодмінно потрібно екранізувати. Серед моїх друзів багато письменників, тож я слідкую, що відбувається в літературному світі, відвідую Арсенал. Всім раджу почитати роман Сергія Жадана "Інтернат", він зараз дуже на часі, бо розповідає про те, як змінилося життя людей, коли на Сході України почалась війна. Мені дуже подобається книга нашого визнаного майстра оповідання Олеся Ульяненка «Яйця динозавра». Також раджу всім дуже сильну книгу відомого у світі культуролога Оксани Пахльовської «Ave, Europa!».

Дмитро Ступка, актор театру і кіно, актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка:

- До своїх найулюбленіших книг, які варто б читати всім, я відніс: «Тартюф, або дурисвіт» Мольєра, пьєсу-казку "Турандот" Карло Гоцці.  Ще мені дуже подобаються твори Стівена Кінга, особливо, його роман «Крістіна» – про машину, яка поводить себе, як жінка. Раджу почитати український переклад знаменитої книги найвідомішого сучасного англійського фізика, космолога Стівена Гокінга «Коротка історія часу». Як тато маленької донечки, хотів би всім молодим батькам порадити просто неймовірно корисну й цікаву книгу «Французькі діти не плюються їжею» американської письменниці Памели Друкерман.

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери