Новини

27.04.2024|16:45|Буквоїд

"Змієві вали. Антологія української фантастики ХІХ-ХХІ століть"

Це благодійне видання, і частина прибутку від нього перераховується на волонтерські потреби для допомоги ЗСУ.

Далекі чарівні світи й минуле України, колонізація Марса та похмура готика спальних районів, а ще — небезпеки космічного фронтиру, військові байки ландскнехтів, потаємна історія Донбасу і часові парадокси…
Ця антологія — перша спроба показати панораму трьох століть української фантастики в усьому її розмаїтті, від класиків до молодого покоління авторів. Окрім художніх текстів, антологія містить великий есей — путівник по напрямках, творах і авторах; він допоможе зорієнтуватися у численних жанрах та творах української фантастики.

До антології увійшло 20 оповідань українських авторів від 19 сторіччя до сьогодення. Вміст збірки є розширеним та доповненим відповідником книги «Język Babilonu» — антології української фантастики за упорядкуванням Володимира Аренєва, що вийшла польською восени 2022 року.
Кожне з оповідань збірки проілюстрував український митець Олександр Продан. Ба більше, між кожною з частин антології читачів зустріне розширена ілюстрована вставка-роздільник! Ці графічні елементи чудово поєднуються з ілюстрованим кольоровим зрізом та стильною обкладинкою, що має блискучі фольговані акценти.

Змієві вали. Антологія української фантастики ХІХ-ХХІ століть. Упорядник - Володимир Аренєв. Ілюстратор - Олександр Продан. Харків : 2024. - 480 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери