Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Новини

20.09.2013|15:02|Буквоїд

Руслан Горовий. «Гагарін і Барселона»

«Книжка — Бомба! — говорить лідер гурту «Скрябін» Кузьма Скрябін. — Сила інтелекту і слова Автора робить наш примітив родзинкою літературного твору. Книжка про життя наше, така страшна, що аж смішна. Парадоксально, але правда».

«Гагарін і Барселона» — збірка вибраних оповідань і повістей та четверта прозова книжка автора. Це — збірка реальних історій з життя, звичайних і незвичайних, смішних і жахливих, романтичних і навіть трохи фантастичних. У цій книжці немає жодної вигаданої історії чи персонажу — всі вони взяті з реального життя та доповнені власним, доволі багатим та різноманітним, життєвим досвідом автора. А повість «Дев’яноста хвиля міграції» — майже автобіографічна... Тож ця книжка не читається — вона проживається. Це — більше, аніж просто книжка...

«Режисерський досвід надає розповідям Руслана Горового дивовижної ясності деталей і справжньої кінематографічності — «картинки» з книжки ще довго стоять перед очима після прочитання», — відзначає засновник видавництва «Кальварія» Петро Мацкевич.

А відомий політолог Кость Бондаренко називає книжку «Гагарін і Барселона» ілюстрацією епохи через відчуття її сучасників: «Руслан Горовий робить спробу дати кілька ілюстрацій до літопису сучасності — ілюстрацій яскравих і чесних, які у майбутньому допоможуть не стільки побачити, скільки відчути нашу епоху. Відчути так, як її відчували ми, сучасники».

Весь проект з видання та промоції цієї книжки здійснюється за ініціативи та під керівництвом Петра Мацкевича, який також є керівником PR-консалтингової компанії PR-Prime. Упорядкування книжки здійснила Ксенія Мацкевич. Дизайн обкладинки — Анатолій Омельченко.

Руслан Горовий про текст, який дав назву книзі:

«Пам’ятаєте монолог рецидивіста Бабакіна з фільму Асса?

У нього з Гагаріним співпадало все зріст, вага. Все, окрім анкетних даних.

— Окрім маленьких синеньких буквочок, роздратовано промовляв герой Олександра Баширова.

Мабуть ще тоді, багато років тому під час перегляду фільму я замислився, а яким може бути життя людини — повного тезки Юрія Олексійовича Гагаріна.

«Гагарін і Барселона» виникло в голові одразу й, як кажуть «ціляком». Сівши писати, я точно знав кожну буквочку, кожне слово цієї історії. Історія не вигадана повністю, деякі риси героїв взяті з реальних людей, яких я зустрів у житті.

Сподіваюсь, вам буде дуже цікаво і ви не пошкодуєте за жодною хвилиною яку проведете з моїм Гагаріним, і з усією книжкою в цілому».

Руслан Горовий. Гагарін і Барселона. Львів, «Кальварія», 2013, 208 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери