Re: цензії

18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
07.03.2024|Богдан Дячишин, Львів
Студії слова єднання
07.03.2024|Василь Добрянський
Гроші пахнуть пригодами
06.03.2024|Валентина Семеняк, письменниця
Майбутнє за вогнярами і мальвенятами
03.03.2024|Ігор Зіньчук
Моя правда
Головна\Новини\Дитяча книга

Новини

25.02.2021|08:50|Буквоїд

«Чорні вівці» видали книжку для дітей, з якою приходять сни

Казка про сон «Диводрім і Піжамна Пані» української письменниці, авторки книжки «Хаппі та її суперсила» Іри Бови з’явиться друком наприкінці лютого в дитячому арт-видавництві «Чорні вівці».

Видання створене спеціально для маленьких читачів від чотирьох років і має на меті зробити процес засинання дитини цікавішим.

У книжці йдеться про маленьку дівчинку Ясю, батьки якої поїхали у справах. Дівчинка не хоче лягати спати, бо дуже за ними сумує. Щоб онука заснула, дідусь пригадує легенду зі свого дитинства про чарівника  Диводріма, який уміє літати, бути невидимим і навіть здійснювати потаємні бажання.  Але познайомитися з ним можна тільки уві сні. Яке бажання загадає Яся? Куди помандрують вони з Диводрімом? І як дізнатися, чи все це насправді?

Ідея написати книжку виникла в авторки тоді, коли її старший син ніяк не хотів засинати. «Я лежала поряд, – говорить письменниця Іра Бова, – розповідала історії і раптом подумала про своє дитинство. Згадала, як колись теж не хотіла спати, а згодом, пішовши до школи, навпаки, хотілося спати більше. Згадала, як ховала під подушку книжку, щоб на ранок вивчити вірш, як загадувала перед сном бажання і обдумувала важливі питання, відповіді на які отримувала уві сні (і досі отримую). А що, як є хтось, хто допомагає нам уві сні знаходити відповіді, вчити й відчувати нове?».

Таким персонажем для авторки став Диводрім. «Це ім’я прийшло до мене дуже швидко, – зазначає Іра Бова. – Коли писала історію, іноді навіть озиралася, бо було відчуття присутності цього чаклуна поряд. Інколи навіть до мурашок. Історія вийшла дуже затишною, сповненою цікавості й чарівності! Багато деталей з мого дитинства. Хата, верба, город... І для мене дуже важливо, що ті, давно вже неіснуючі, місця отримають нове життя в уяві мільйонів дітей і батьків, допомагаючи маленьким оченятам заснути».

Книжку для маленьких незасинайок проілюструвала Неллі Родіонова та Дмитро Воронов. Цікаво, що персонажі казки існують насправді у вигляді ляльок і створені Неллі вручну.

До 28 лютого на сайті видавництва діє передпродаж на книжку «Диводрім і Піжамна Пані»: https://cutt.ly/0lhmHWO

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери