Re: цензії

18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
07.03.2024|Богдан Дячишин, Львів
Студії слова єднання
07.03.2024|Василь Добрянський
Гроші пахнуть пригодами
06.03.2024|Валентина Семеняк, письменниця
Майбутнє за вогнярами і мальвенятами
03.03.2024|Ігор Зіньчук
Моя правда

Новини

22.01.2021|11:25|Буквоїд

Книжка, в якій Глава УГКЦ відповідає на запитання молоді

Чому в нас переповнені храми, але процвітає корупція і лицемірство? Чому не досить бути просто доброю і чесною людиною, а обов’язково треба ходити до церкви? Чи відповідає євангельським ідеалам розкішне життя деяких священників? Чи планує Церква переглянути свої погляди щодо дошлюбної чистоти? Що буде після того, як ми помремо? Ці та багато інших безпосередніх і прямих запитань ставить молодь Главі УГКЦ у книжці «Блаженніший Святослав відповідає на запитання молоді», яка нещодавно вийшла у видавництві «Свічадо».

Очевидно, багато з поставлених у книжці питань цікавлять не тільки молодь? Яка запитує про  дуже важливі суспільні виклики і проблеми. Зокрема про небезпеку коронавірусної інфекції та політику. «Сподіваюся, переживши цю пандемію в умовах глобального людства, ми станемо трошки дорослішими  і відповідальнішими за себе та за свого ближнього. Наука буває безсила перед вірусами. Але зупинити їх може людська відповідальність”, - говорить у книжці Блаженніший Святослав.

А як же Церква? Яка роль її інституцій сьогодні? І чи можна її назвати святою, якщо в її історії є ганебні сторінки? Це наступний блок гострих запитань до Глави УГКЦ. Молодь також запитує про статки священників: чому одні мають гарні машини, будинки, а інші ледь виживають? Блаженніший Святослав каже, що «священник залежний від того, чи його паства є велика, чи маленька, чи жертовна, чи, можливо, вона не дуже багато жертвує, щоби помогти йому утриматися. Очевидно, якщо священник має забагато, то це означає, що він повинен поділитися зі своїм ближнім, зокрема зі своїм співбратом».

Одна з частин книжки присвячена питанням про секс, дошлюбну чистоту, шлюб і розлучення, гомосексуальні стосунки. «Чи можна бути геєм та християнином водночас?» - запитують молоді люди. Блаженніший відповідає: «Бути християнином – означає бути готовим до змін, рухатися за Христом дорогою до святості. І та святість є відкритою ДЛЯ ВСІХ, хто наважиться бути християнином сьогодні».

Варто зауважити, що формат книжки «Блаженніший Святослав відповідає на запитання молоді» не передбачає глибокого висвітлення тієї чи іншої проблеми чи питання, але дає певні орієнтири.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери