Re: цензії

18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
07.03.2024|Богдан Дячишин, Львів
Студії слова єднання
07.03.2024|Василь Добрянський
Гроші пахнуть пригодами
06.03.2024|Валентина Семеняк, письменниця
Майбутнє за вогнярами і мальвенятами
03.03.2024|Ігор Зіньчук
Моя правда
Головна\Події\Фестивалі

Події

25.03.2014|09:54|Буквоїд

Наприкінці квітня в Донецьку пройде перший Український літфест

23-25 квітня в «Ізоляції» відбудеться перший Український літературний фестиваль.

Тема фесту: «Мова і насильство».

Куратор фестивалю -  Любко Дереш.

Новий інтерактивний формат фестивалю передбачає безпосереднє спілкування читачів із письменниками – без жодної дистанції, навіть без допомоги модератора, а також обговорення не лише літератури, але і викликів сучасного суспільного життя та пошук відповідей на них. Фестиваль має на меті спровокувати потужну інтелектуальну дискусію.

У паралельних програмах будуть представлені музичні і театральні перформанси, ворк-шопи від українських та закордонних письменників.

Серед учасників фестивалю:  Любко Дереш, Юрій Винничук, Ігор Козловський, Оксана Забужко, Сергій Дацюк, Василь Шкляр, Андрій Курков, Юрій Макаров, Віктор Єрофєєв, Мустафа Найєм, Микола Вересень, Марк Лівін, Володимир ЄшкілєвІрена Карпа, Христя Венгринюк, Максим Кідрук, Платон Беседін, Дмитро Стус.

«Український літературний фестиваль у Донецьку – це своєрідний інтелектуальний виклик, -пояснюють організатори фестивалю. - Необхідність такого заходу в Донецьку і взагалі в східних регіонах України назріла вже давно, тому ініціативу ІЗОЛЯЦІЇ із проявлення нинішнього культурного життя міста і активізації його майбутніх процесів можна вважати абсолютно очікуваною. Водночас, фестиваль має розвінчати багато стереотипів щодо мови, ідеології, політики і, звісно, літератури, які побутували досі в Україні, а також стати майданчиком інтелектуальної комунікації національного і міжнародного масштабу».

Фестиваль покликаний не тільки посприяти розвитку літератури та книжкової галузі, познайомити широку аудиторію із літературними новинками, популяризувати читання. Своїм першочерговим завданням організатори бачать налагодження тіснішої комунікації між авторами та аудиторією, подолання дистанції між письменником і читачем – налагодження інтелектуальної суспільної дискусії.  Тому перший Український літературний фестиваль в Ізоляції відбуватиметься в особливому форматі – відкритих зустрічей-дискусій, ворк-шопів та круглих столів – в умовах прямого спілкування письменників із відвідувачами фестивалю.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери