Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

11.04.2013|18:57|"5-ий канал"

У Києві стартував «Медвін» та європейський фестиваль фантастики «Єврокон». ВІДЕО

На восьмий книжковий ярмарок "Медвін" з різних куточків світу з’їхалися кілька десятків іменитих письменників-фантастів. У рамках заходу відбувається найбільший європейський фестиваль фантастики - "Єврокон". Письменники привезли нові доробки - про драконів і паралельні світи.

Сергій Дяченко, письменник: "Фантастика обращается с будущим, со временем, обращается с другими мирами - это ее отличие от всего другого. Это наркотик для человека, необходимый для его развития, особенно в детстве".

Олег Ладиженський, письменник (дует Генрі Лайон Олді): "А что было бы, если... Поэтому фантастика добавляет к литературе еще одно измерение. Она обращается не только к нашему опыту, но и к нашей фантазии".

Любителі фантастики та фантасти-професіонали скупчилися на 35-му "Євроконі". Дехто з книголюбів обрав фентезійні образи, дехто - приніс із собою таких самих героїв.

Ігор Мартиненко, відвідувач заходу: "Драконы - это уже как-то избито. Змея может быть самым лучшим супергероем. Они очень быстро двигаются, могут пролезть в узкие щели, заползать на вертикальные поверхности".

Книжку про тих-таки драконів привіз на "Єврокон" американський гість Девідсон Хауорт. Своїх крилатих поселив у середньовічній Європі.

Девідсон Л. Хауорт, письменник: "Я пишу історичне фентезі, тобто у моїх книжках є реальний історичний період з дійсними персонажами. Та щоби не було нудно - вводжу туди драконів, вампірів, чаклунів. Я відтворюю атмосферу того часу і іноді здається, що дракони цілком могли існувати у ті далекі часи".

Стенди "Медвіну" заповнені і вітчизняною фантастикою - як для дорослих, так і для дітей. Попит на книжки про нереальне для малечі у рази вищий, розповідають продавці.

Назар Ковальчук, продавець: "Дитина, їй потрібно виходити за рамки. Їй не треба говорити, що прибігла лисичка і забрала колобка, їй потрібно говорити що кінь став чарівним, став Пегасом, і він полетів. Якщо дитина уявляє - дитина починає розвиватися, виходити за рамки".

Пані Наталя 6-річному сину фантастику купує залюбки. Розповідає - у хлопчика і любов до читання зросла, і уява розвинулася. 
 
Наталія Шевчук, відвідувач заходу: "Дитина потрапляє в цей світ вигаданих і невигаданих пригод, і вони допомагають розуміти по-своєму, десь там долати якість страхи-нестрахи, ставати мужнішим".

Субота на ярмарку стане традиційно "дитячою". На найменших читачів, окрім майстер-класів, чекають зустрічі та автограф-сесії з письменниками-фантастами. 

Ксенія Дворнікова, Ігор Коваленко

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери