Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Події

21.05.2017|19:11|Буквоїд

Помер Юрій Пригорницький

Сьогодні на 63-му році життя пішов з життя письменник, публіцист і журналіст Юрій Пригорницький.

Про це повідомив журналіст Тарас Марусик на Facebook:

"Життя - майже як мить.

Не можу сказати, що ми були близькими приятелями. Але й далекими не були, хоча могли не бачитися роками, живучи в одному місті. Іноді навіть забувалося, що ми вже були на "ти", і починали наново... Не пригадую, коли познайомилися, але активно спілкувалися десь із початку 2000-х років, коли друкувався у редагованій ним газеті.

Десь місяців зо два тому випадково зустрілися між входом у метро "Хрещатик" і "Макдональдсом". Кожен ішов у своїх справах. "Зачепилися" за мою передачу на 1-у каналі національного радіо "Лекторій" про три мовні законопроекти, яку він уважно слухав. А я поцікавився його нинішньою роботою-творчістю. Оскільки ми давно не бачилися, я запропонував йому, якщо є трохи часу, зайти у "Здоровенькі були" випити кави. Юрій відповів, що з великою охотою, і сам хотів про це сказати, але думав, що я можу не мати часу. Дуже був делікатною людиною.

За кавою сиділи довгенько, багато чого одне одному розповіли. Він показав мені останні свої книжки - власну "Таємниця школи № 63: Правда і брехня гібридної війни. Нотатки на полях боїв" і редаговані (був редактором з "вищої ліги"). При цьому вибачливо зронив, що, на жаль, не має зайвого примірника, щоб подарувати.

А наприкінці запитав мене делікатно, чи не хотів би я дати інтерв´ю "Літературній Україні" на ту ж мовну тему. Я погодився - і через якийсь час інтерв´ю вийшло. Юрій дуже переживав, що велика частина не вмістилася, подзвонив і спробував вибачатися. Я його зупинив і попросив не перейматися такими речами.

З великим сумом дізнався сьогодні, що письменник, публіцист і журналіст Юрій Пригорницький не дожив кілька днів до свого 63-річчя. Подзвонила його дружина, з якою я не був знайомий, і за відновленим у "хмарі" списком номерів (бо його телефон загубився) вона телефонувала його телефонним співрозмовникам.

Прощання з Юрієм Пригорницьким - завтра, у день його народження, на Байковому цвинтарі біля крематорію об 11-ій годині. Пам´ять про нього буде обов´язково світлою".

"Буквоїд" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Юрія Пригорницького



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери