Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Премії

Події

28.05.2009|22:40|Леся Коверзнєва

«Коронація слова» оголосить імена переможців на початку літа

4 червня 2009 р. о 18.00 у столичному театрі ім. І. Франка відбудеться церемонія нагородження переможців ІХ літературного конкурсу «Коронація слова».

За словами голови правління Міжнародного благодійного фонду «Мистецька скарбниця» Тетяни Логуш, цьогорічна церемонія буде відрізнятися від попередніх, і проходитиме у гумористичному ключі, адже над сценарієм заходу працювали сценаристи Камеді Клабу. Вести вечір запрошено Ольгу Сумську та Сергія Притулу.




Започаткований у 1999 році компанією «Крафт Фудз Україна», конкурс «Коронація слова» за роки свого існування перетворився зі звичайного змагання на потужну програму підтримки української літератури.

Цього року до традиційних номінацій «Романи», «Кіносценарії» та «П’єси» додалась нова — «Пісенна лірика про кохання». Куратор цієї номінації Анатолій Матвійчук переконаний, що завдяки конкурсу з’явилась можливість відшукати невідомих талановитих авторів. Виявляється якісних ліричних текстів сучасній естраді не вистачає. «Номінація, в якій нагороджують пісенну поезію, дуже важлива, оскільки треба підіймати рівень пісенної творчості і пісенної культури взагалі. Скласти пісню —  це все-таки мистецтво, тому створення пісень не можна поставити на потік, як якусь табуретку. Постійно потрібна нова кров», - пояснив народний артист України.


Голова журі номінації «Романи» Володимир Панченко, голова правління Міжнародного благодійного фонду «Мистецька скарбниця» Тетяна Логуш, засновник конкурсу Юрій Логуш, голова журі в номінації «Кіносценарії» Іларіон Павлюк.

Керівник конкурсу «Коронація слова» та голова журі номінації «Романи» Володимир Панченко розповів, що його здивувало цьогорічне жанрове різноманіття серед творів-фіналістів. «Серед 17 романів були детективи, фентезі, психологічні та історичні романи.  Я впевнений, що всі ці твори матимуть успіх у видавців», - відзначив він.

А голова правління компанії «Крафт Фудз Україна», ініціатор та засновник конкурсу Юрій Логуш додав, що мета конкурсу знайти авторів потенційних бестселерів. «Будь-яка країна потребує масової літератури рідною мовою. А от Камю би в нас би не переміг!», - наголосив пан Логуш. 

 

Загальний преміальний фонд Конкурсу склав 120 тисяч гривень.

Прізвища тих, хто отримає грошові премії та новий символ «Коронації слова» — статуетку, розроблену спеціально для конкурсу скульптором Ігорем Гречаником, поки що тримаються в таємниці та стануть відомі лише 4 червня.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери