Re: цензії

03.09.2025|Ольга Шаф, м. Дніпро
«Був на рідній землі…»
02.09.2025|Віктор Вербич
Книга долі Федора Литвинюка: ціна вибору
01.09.2025|Василь Пазинич, поет, фізик-математик, член НСПУ, м. Суми
Одухотворений мегавулкан мезозойської ери
25.08.2025|Ярослав Поліщук
Шалений вертеп
25.08.2025|Ігор Зіньчук
Правди мало не буває
18.08.2025|Володимир Гладишев
«НЕМОВ СТОЛІТЬ НЕБАЧЕНИХ ВЕСНА – ПЕРЕД ОЧИМА СХОДИТЬ УКРАЇНА»
12.08.2025|Тетяна Торак, м. Івано-Франківськ
Полтавська хоку-центричність
07.08.2025|Ігор Чорний
Роки минають за роками…
06.08.2025|Ярослав Поліщук
Снити про щастя
06.08.2025|Валентина Семеняк, письменниця
Час читати Ганзенка
Головна\Події\Презентації

Події

19.09.2021|08:36|Буквоїд

Володимир В’ятрович представив нову книжку на 28 BookForum

На 28 BookForum у Львові Володимир В’ятрович представив свою нову книгу "Нотатки з кухні "переписування історії".

 Видання історику вдалося написати за півтора року, в час карантину. У книзі розміщені нові та раніші публікації автора, піднімаються теми переосмислення українцями власної історії. 

"У час карантину з’явилася можливість зупинитися, оглянутися назад і переосмислити те, що я робив в контексті розуміння історії України, –  розповідає Володимир В’ятрович. – Коли ми говоримо про 30-ту річницю незалежності потрібно розуміти, що невід’ємним елементом утвердження цієї незалежності є утвердження незалежних поглядів на своє минуле. Без цього правдива незалежність не можлива. Це переписування історії, яке я виніс у заголовок – спроби вперше тепер тільки українцями написати свою історію". 

За словами Володимира В’ятровича, книга подається у трьох площинах.

"Тут розміщені статті про ті питання, якими я займаюсь, тобто історія 20-го століття. Друга площина – те, як українці переосмислили цю історію і третя  – особистісна. Наразі це найбільш особиста книга з тих, що я написав", – додав Володимир В’ятрович.

Книжка вийшла друком за кілька днів до відкриття книжкового Форуму. Автор готував її спеціально до відкриття книжкової події у Львові.

"Еспресо.Захід"



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери